Manisa'nın depremselliği ve zemin özellikleri konferansı

Jeoloji Mühendisleri Odası Manisa İl Temsilciliği ile Manisa Belediyesi tarafından "Manisa'nın depremselliği ve zemin özellikleri" konulu konferans düzenlendi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Haziran 2012 19:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Manisa Kültür Merkezi Belediye Meclisindeki konferansın açılış konuşmasını yapan Jeoloji Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Alim Murathan, depremlerde yıkılmaların zeminin doğru analiz edilmemesinden kaynaklandığını, doğru etüt çalışmalarının can ve mal güvenliği açısından önem taşıdığını ifade etti.

Dokuz Eylül Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Görevlisi Hasan Sözbilir, Ege'nin sismik hareketler konusunda çok aktif olduğunu, bu nedenle zemin etüdü yaparken çok iyi araştırma yürütülmesi gerektiğini söyledi.

Manisa'daki fay hatlarıyla ilgili bilgi veren Sözbilir, Sarıgöl'deki fay hattının sürekli aktif halde olduğuna dikkat çekerek, Salihli'de de bir fay hattının bulunduğunu ve bu hattın 6 ile 6,5 büyüklüğünde bir depreme yol açabileceğini anlattı.

Dokuz Eylül Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Görevlisi Çağlar Özkaymak ise Batı Anadolu'nun dünyanın sismik hareketler bakımından en hareketli bölge olduğunu belirterek, Manisa'daki fay hatlarıyla ilgili katılımcılara bilgi verdi.

Muhabir: Turgay Duyar / Tolga Albay

Yayıncı: Bahri Okumuş

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber