Tunus'ta yaralanan 9 kişi, TİKA aracılığıyla Türkiye'ye getirildi

Tunus'ta 14 Ocak'ta meydana gelen çatışmalarda yaralanan 9 Tunuslu, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından ileri tetkik ve tedavi amacıyla İstanbul'a getirildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Haziran 2012 19:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yakınlarıyla birlikte 9 hasta ve beraberinde gelen 5 hasta yakını Atatürk Havalimanı'nda, Tunus'un Ankara Büyükelçisi Neyla Chala Chebaane, Tunus Konsolosu Chehir Djebi ve İstanbul Sağlık Müdür Yardımcısı Ercan Özgül tarafından karşılandı. Yaralılar için uçağın altına kadar 7 ambulans getirildi. Hayati tehlikesi bulunmadığı gözlenen yaralılar, ambulanslarla Halkalı Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü.

Tunus'taki birçok kişinin hayalinin Türkiye'yi ve İstanbul'u görmek olduğunu belirten bir Tunuslu, Türkiye ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etti.

Tunusluların, Türkiye Cumhuriyeti ve Başbakanı'na teşekkür ettiğini vurgulayan Tunus'un Ankara Büyükelçisi Neyla Chala Chebaane, ?Tunus Devrimi'nde ülkemizin yanında olan Türkiye'ye çok teşekkürler.? diye konuştu.

İl Sağlık Müdür Yardımcısı Ercan Özgül ise ?Başbakanlığımızın direktifi ve Sağlık Bakanlığı ile Dışişleri Bakanlığı'nın koordinasyonuyla Tunus'ta yaşanan çatışmalarda yaralanan işçiler ileri tedavileri için ülkemize getirildiler. Ambulanslar ve diğer araçlarla kendilerini karşıladık. Hastaları Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk ediyoruz. Orada değerlendirmeleri yapılacak ve ileri tedavileri sürdürülecek.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber