Beyoğlu'nda üst katı çöken binada kimsenin olmaması büyük bir faciayı önledi

Beyoğlu'nda yenilenmek amacıyla boşaltılan 5 katlı bir binanın üst katı çöktü.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Haziran 2012 22:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

O sırada binada kimsenin olmaması ve cadde üzerinde büyük bir faciayı önledi. Çökme sebebiyle cadde üzerinde bulunan iki otomobil hasar gördü.

Olay akşam saatlerinde Beyoğlu Tarlabaşı Bulvarı Sakız Ağacı Caddesi üzerinde meydana geldi. Cadde üzerinde bulunan ve ?Tarlabaşı Yenileniyor Projesi? kapsamında yenilendiği öne sürülen 5 katlı tarihi bir binanın üst katı, belirlenemeyen bir sebepten dolayı çöktü. Binada kimsenin oturmaması büyük bir faciayı önledi. Olayda yaralanan ve can kaybı olmadı. Cadde üzerinde park halinde bulunan iki otomobil binadan düşen molozlar sebebiyle hasar görürken bir otomobil kullanılamaz hale geldi. Mahalle sakinlerinin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis ve itfaiye ekibi sevk edildi. İtfaiye ekipleri vatandaşların binaya yaklaşmaması için cadde üzerine şerit çekti. Polis ekipleri vatandaşları binanın çökme tehlikesine karşı uyararak bölgeden uzaklaştırdı.

Çöken binanın ?Tarlabaşı Yenileniyor Projesi' kapsamında boşaltıldığını iddia eden ve otomobili kullanılamaz hale gelen Kemal Erdoğan, ?Görmüş olduğunuz yere arabamı park halinde bırakmıştım. Geldiğimde sokak başında kalabalık olduğunu gördüm. Olay yerine geldiğimde vatandaşlar bana binanın çöktüğünü aracın bu hale geldiğini söylediler. Olayı görmedim geldiğimde aracım bu haldeydi. Bina boş. Şu anda GAP İnşaat Tarlabaşı Yenileniyor Projesi adı altında çevrede yıkım işlerini gerçekleştiriyor. Emniyet olayı var. Ön cephe için emniyet alınmış. Bina yıkımında muhafaza varken arka tarafında herhangi bir işlem yapılmamıştı. Benim gibi onlarca kişi buraya aracını park ediyor. Başka bir kişinin veya yoldan geçen bir kişinin başına da gelebilirdi. Çalışma yapılıp yapılmadığı konusunda bir bilgim yok. Aracım komple pert, yani kullanılamaz hale geldi.? şeklinde konuştu.

Cadde üzerinde inceleme yapan polis ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber