Yaşar Okuyan: DDK'nın Özal raporundaki tespitler irdelenmeli

Eski bakanlardan Yaşar Okuyan, Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu'nun (DDK) Turgut Özal'ın ölümüyle ilgili hazırladığı raporda yer alan tespitlerin irdelenmesi gerektiğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Haziran 2012 16:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eski Başbakan Mesut Yılmaz'ın annesinin cenaze törenine katılmak için Teşvikiye Camii'ne gelen Yaşar Okuyan, basın mensuplarının DKK raporuyla ilgili sorusunu cevapladı. Okuyan, ?Cumhurbaşkanının ölümü bir ani durum. Ambülansın olmaması, çevresindeki insanların ihmali, otopsi yapılmaması gibi konular, irdelenmesi gereken konulardır. Ama bir tertibin sonucu öldüğü yönündeki iddiaları kişisel olarak inandırıcı bulmuyorum. Bu benim kişisel kanaatimdir, elimde herhangi bir bilgi belge mevcut değil. Devlet Denetleme Kurulu raporunda da bu şüpheler ışığında araştırmaların yapılması gerektiği vurgulanıyor. O şüpheleri ortaya koyabilecek deliler bulunursa gereğini yaparlar.? diye konuştu.

Okuyan, Özal ailesinin iddialarını ise, ?Sayın Ahmet Özal'ın iddiaları zaman zaman hep gündeme geldi. Ama Özal ailesinin iddiaları bana ailenin gündeme gelmek için ortaya attığı iddialar olarak görüyorum. Bu benim kişisel görüşüm.? şeklinde değerlendirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber