Muhasebeciler 'yıpranma' indirimi istiyor

Adana Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Ahmet Coşar, gelişmiş ülkelerde bazı meslekler için uygulanan mesleki yıpranma payının kendileri için de uygulanması gerektiğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Haziran 2012 16:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Coşar, meslek yasasının kabul edilişinin 23. yıldönümü sebebiyle odanın Güzelyalı Mahallesi'ndeki sosyal tesislerinde mesleki sorunlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Coşar, "Serbest meslek erbabının elde ettiği gayri safi hasılattan, faaliyetin ilk 5 yılında yıllık yüzde 10, sonraki yıllarda yüzde 20 nispetinde mesleki yıpranma payının yıllık beyannamelerinden indirim yapma hakkı tanınmalıdır." dedi.

Serbest meslek erbabı olabilmek için uzun bir eğitim öğretim sürecinden geçilmesi gerektiğinin bilindiğini anlatan Coşar, insan beyninin yıpranması da hesaba katılarak birçok gelişmiş ülkelerde uygulanan yıpranma indirimi hakkının olması gerektiğini bildirdi.

Maliye, Çalışma ve Sosyal Güvenlik, Gümrük ve Ticaret bakanlıkları ile Bankacılık Düzenleme Denetleme, Sermaye Piyasası ve Enerji Piyasası Düzenleme kurullarının da muhasebecilerden hizmet aldığını hatırlatan Coşar, sistemin başarılı çalışmasında kamu görevlilerinin olduğu kadar meslektaşlarının payının en üst seviyelerde olduğunun da bilinmesi gerektiğine dikkat çekti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber