Müritleri, şeyhi ilahilerle karşıladı

Özel bir davet üzerine İstanbul'a gelen Senegalli Şeyh El Emin Abdulaziz, Atatürk Havalimanı'nda müritleri tarafından ilahilerle karşılandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Haziran 2012 16:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Zaman zaman gözyaşlarına hakim olamayan müritler, şeyhlerinin çıkışında Kuran-ı Kerim okuyarak elini sıktı. Başbakan Yardımcısı Ali Babacan da VIP çıkışında şaşkın gözlerle ilahi okuyanları izledi.

Özellikle Afrika kıtasında çok sevilen ve yaklaşık 60 bin civarında müridi olduğu belirtilen Senegalli Şeyh El Emin Abdulaziz, özel davetli olarak İstanbul'a geldi. Atatürk Havalimanı VİP Salonu'ndan çıkış yapan Şeyh Abdülaziz'i, İstanbul'da yaşayan bir grup Senegalli müridi karşıladı. Şeyhlerinin gelişini ilahiler söyleyerek bekleyen Senegalliler, daha sonra da dualar okudu. Bazıları dua okunurken gözyaşlarını tutamadı.

Müritleri, çeşitli meslek gruplarından kişilerin karşılamaya geldiğini söyledi. Havalimanı önünde bekleyenlerin Şeyh El Emin Abdulaziz'e bağlı olduğunu ifade eden müritleri, ?hoş geldiniz' demek için toplandıklarını söylediler.

Şeyh El Emin Abdulaziz'in VİP Salonu'nda çıkışı sırasında da Kuran-ı Kerim okuyan Senegalli müritler teker teker şeyhlerinin elini sıkarak ?Hoş geldiniz' dedi.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan da VIP çıkışında şaşkın gözlerle bir süre ilahi okuyanları izledi. Babacan daha sonra aracına binerek havalimanından ayrıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber