Meclis'e yürümek isteyen gruba polis müdahale etti

Parasız eğitim istedikleri için tutuklanan arkadaşlarının serbest bırakılması isteyen Gençlik Federasyonu üyesi bir grup, Meclis'e yürümek isteyince polisin müdahalesiyle karşılaştı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Haziran 2012 16:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Barikatı zorlayan grubu, polis ekipleri iki kez biber gazıyla müdahale ederek dağıttı.

Gençlik Federasyonu üyesi bir grup, Kızılay Yüksel Caddesi'nde parasız eğitim istedikleri nedeniyle tutuklanan arkadaşlarının serbest bırakılması için 1 günlük açlık grevi yaptı. Açlık grevinin ardından kısa bir açıklama yapan göstericiler buradan Meclis'e yürümek istedi. Cadde üzerinde barikat kuran polis ekipleri, göstericileri dağılmaları yönünde uyardı. Polisin uyarısını dikkate almayan grup üyeleri, yürüyüşe geçti. Polis barikatına yüklenen ve polise bayrak sopalarıyla saldıran eylemcilere, emniyet güçleri biber gazıyla müdahale etti.

Geri çekilen göstericiler bir süre sonra tekrar toparlanıp, harekete geçti. İkinci kez barikata yüklenen ve polise bayrak sopalarıyla saldıran göstericileri, polis yine biber gazıyla dağıttı. Bazı eylemciler gazlı müdahalenin ardından baygınlık geçirdi. Çevrede bulunan vatandaşlar da polisin sıktığı gazdan etkilendi. Vatandaşlar buradan koşarak uzaklaşmaya çalıştı.

Cadde üzerinde oturma eylemi başlatan grubun, eylemi sürüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber