Böbrek hastası Mehmet Çelik'i ameliyat etmek için 500 milyon lira bıçak parası aldığı iddia edilen Adana Devlet Hastanesi'nde görevli Op. Dr. Hakan Burak tutuklandı.

Haber Giriş : 18 Eylül 2003 08:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Böbrek hastası Mehmet Çelik'i (34) ameliyat etmek için 500 milyon lira bıçak parası aldığı iddia edilen Adana Devlet Hastanesi'nde görevli Op. Dr. Hakan Burak tutuklandı.

Böbrek ameliyatı için 500 milyon lira aldığı iddia edilen Adana Devlet Hastanesi'nde görevli Op. Dr. Hakan Burak Güzel, cezavine gönderildi

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in doktoru Hacettepe Üniversitesi Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İlhan Paşaoğlu'nun bıçak parası istediği gerekçesiyle görevinden uzaklaştırılmasının ardından, böbrek ameliyatı için 500 milyon lira aldığı iddia edilen Adana Devlet Hastanesi'nde görevli Op. Dr. Hakan Burak Güzel de tutuklandı.
Kahveci Mehmet Çelik (34), böbreklerindeki taşı düşürmek için Güzel'le özel muayenehanesinde görüştü. İddiaya göre, Güzel hastadan 500 milyon lira bıçak parası istedi. Çelik'in şikâyeti üzerine polis önceden seri numaraları alınan banknotları muayenehanedeki bir çekmecede ele geçirdi. Gözaltına alınan Güzel, çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı.

'Sekreterim almış'
Polisteki ifadesinde parayı sekreterinin aldığını öne süren Güzel, nöbetçi mahkemede, "Hasta muayehaneme geldi. Ağrısı vardı, iğne yaptım. Filmlerini getirmesini söyledim. İkinci gelişinde filmlerine baktım, hastaneye yatması gerektiğini söyledim. Giderken sekreterime bir şeyler bırakmış. Kendisinden ben bir şey almadım" dedi.
Savcılıkça serbest bırakılan sekreter Türkan Ünlükayaoğlu ise "Ben doktorun talimatı olmadan böyle bir yapamam. Doktor bana 'Parayı al' dediği için aldım" diye konuştu. Sekreterin, parayı aldıktan sonra Çelik'e üzerinde doktorun kaşesi bulunan "Devlet Hastanesi'ne yatırılması" yazılı bir not kâğıdını hastaya verdiği belirlendi.
Adana Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Mehmet Yağcı, idari soruşturma açtıklarını belirterek, "Çirkin bir hadise. Şikâyet halinde gereğini yaparız. Sürgünden, meslekten mene kadar her şey olabilir" dedi.

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber