Karabulut'a şırınga cezası

Ablası Münevver'i testereyle keserek öldüren Cem Garipoğlu'na duruşma salonunda şırıngayla sıvı fışkırtan Enver Karabulut, toplam 5 bin 100 lira adli para cezasına çarptırıldı.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 14 Haziran 2012 08:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MAHKEMEYE GÖRE EYLEM AĞIR TAHRİK ALTINDA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Ablası Münevver'i testereyle keserek öldüren Cem Garipoğlu'na duruşma salonunda şırıngayla sıvı fışkırtan Enver Karabulut, toplam 5 bin 100 lira adli para cezasına çarptırıldı.

Lise öğrencisi Münevver Karabulut, 3 Mart 2009 tarihinde testereyle başı kesilerek öldürüldü. Genç kızın cansız bedeni Beşiktaş'ta çöpte bulundu. Çok geçmeden cinayeti Cem Garipoğlu'nun işlediği ortaya çıktı. 197 gün firarda kalan Cem Garipoğlu bir gece polise teslim edildi. Davanın ilk duruşmasına çıkan sanık, Münevver'i erkekliğine laf ettiği için öldürdüğünü söyleyince, salonda bulunan Enver Karabulut, ?Senin kafanı keseceğim? diye bağırdı ve elindeki şırıngayı sanığa doğru fırlattı. Şırınganın içindeki sıvı Cem Garipoğlu'nun yanı sıra 1 asker ve 3 polise isabet etti.

Tuz ruhu ve çamaşır suyu karıştırmış

Kardeş Karabulut, ifadesinde, şırınganın içine tuz ruhu ve çamaşır suyu koyduğunu anlattı. İfadesinin ardından da serbest bırakıldı. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı Enver Karabulut hakkında 1-3 yıl arası hapis istemiyle dava açtı. Cem Garipoğlu'nun şikayetçi olduğu Enver Karabulut, ?Herkesle uzlaşırım ama Cem'le asla? dedi. Enver Karabulut dava sürecinde ABD'ye gitti. Ablasının öldürülmesiyle ilgili dava da karara bağlandı. Enver Karabulut'un avukatı önceki gün karara bağlanan duruşmada müvekkilinin beraatini istedi. Mahkeme sanığa, Cem Garipoğlu'na karşı eyleminden dolayı 120 gün adli para cezası verdi. Ceza tahrik ve diğer indirimlerle birlikte günlüğü 20 TL'den 5 gün, toplam 100 TL adli para cezasına çevrildi. Mahkeme 1 polis ve 3 asker için de 1000'er TL adli para cezasına karar verdikten sonra hükmün açıklanmasını geri bıraktı. Enver Karabulut 3 yıl içerisinde suç işlemezse cezası düşecek. Suç işlemesi durumunda, alacağı cezanın yanı sıra Cem Garipoğlu için 200 TL, tuz ruhunun üzerlerine geldiği 1 polis ve 3 asker için 1000'er TL ödeyecek. SEDA ÇAKMAK

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber