Semt pazarında kurallara uymayanlara ceza

İzmit Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, semt pazarlarındaki denetimlerini aralıksız sürdürürken kurallara uymayanlar hakkında da yasal işlem yapılıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Haziran 2012 13:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mayıs ve haziran aylarında Perşembe Pazarı alanında Zabıta denetimleri sırasında kural dışı tezgah açan 29 esnaf yazılı olarak uyarılırken, 38 esnafa da para cezası kesildi. Uyarılara rağmen kurallara uymayan 3 esnafın Perşembe Pazarı alanında 1 gün boyunca tezgah açmasına da izin verilmedi.

Belediye Encümen kararına göre zabıta görevlileri sabah erken saatlerde Perşembe Pazarı alanına giderek tezgah açma cezası verilen esnafların tezgah açtığı yerleri şeritle kapattı. Pazar kurallarına uymamakta direnen esnafın tezgah açma girişimleri ise zabıta görevlilerince engellendi. Zabıtalar, esnafa neden tezgah açmama cezası verildiğine dair encümen kararını da tebliğ etti. Şeritle kapatılan alanlara da Belediye Encümeni'nin kararı asılıp vatandaşlar bilgilendirildi.

Zabıta Müdürü Muhammet Ergin, Pazar kurallarına herkesin uymak zorunda olduğunu hatırlattı. Ergin şunları kaydetti: "Pazar yerleri ve Seyyar Esnaf Yönetmeliği ile ilgili bir kitapçık hazırlayıp bütün esnafa dağıttık. İzmit'teki bütün semt pazarlarında tezgah açanlar bu kurallara uymak zorunda. Kurallara uymayanlar önce uyarılıyor, ardından para cezası kesiliyor en son çare olarak da tezgah açmalarına engel olunuyor. Bütün bu kurallar halkımız içindir. Kimse kuralara uymamak gibi bir keyfiyet içinde olamaz. 600-700 kişi kurallara uyarken birkaç kişinin kurallara uymamasını affetmemiz de mümkün değildir.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber