?Mahalle Polisliği' Projesi

Bozüyük'te İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği tarafından "Mahalle Polisliği" projesi kapsamında kahvehane toplantısı düzenlendi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Haziran 2012 17:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yeni Mahalle'de yapılan toplantıda, Emniyet Amiri Hakkı Güner, hırsızlık ve korunma yolları ile dolandırıcılık olayları hakkında mahalle sakinlerine bilgi verdi.

Vatandaşı bilgilendirmek için zaman zaman bu tür toplantıları yaptıklarını belirten Güner, ellerinden geldiği kadar vatandaşın sorunlarını çözmeye çalıştıklarını söyledi.

Emniyet teşkilatı olarak her zaman vatandaşın yanında olduklarını ifade eden Güner, şunları kaydetti:

"Bizim olumsuzlukları kontrol edebilmemiz için her zaman her yerde olmamızın imkanı yok. Vatandaşın, bulunduğu, yaşadığı bölgede bizim gözümüz ve kulağımız olması gerekir. Olumsuzlukla karşılaştığımızda 'beni sokmayan yılan bin yaşasın' dersek o yılan bir gün gelir bizi sokar. Olumsuzluk gördüğümüzde bunları paylaşmamız gerekiyor. Bunu Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği'nde görev yapan arkadaşlarımıza birebir ulaşarak veya '155 Polis İmdat' telefonunu arayarak yapacağız. Olumsuz durumlara hızlı müdahale edebilmek için ilçenin bazı noktalarında ekiplerimiz beklemektedir. Burada da amacımız, vatandaşa hizmet ve vatandaşı bilinçlendirmektir. Vatandaş 155'i kullanırsa, bulunduğu noktada bizim gözümüz, kulağımız olur."

Vatandaşlardan ev ve iş yerlerinde hırsızlık vakalarına karşı tedbir almalarını isteyen Güner, ev ve iş yerlerinde güvenlik kamerası, alarm, tuzaklı kilit kullanılması gibi önlemlerin alınması gerektiğini bildirdi.

Toplantıya katılanlara "Toplum Destekli Polislik", "hırsızlık türleri ve korunma", "hırsızlık çeşitleri", "dolandırıcılık", "yankesicilik ve kapkaç" konularını anlatan broşürler dağıtıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber