Demirtaş'tan, Leyla Zana'ya fırça

Selahattin Demirtaş, "Başbakan'a inanıyorum" diyen Leyla Zana için öyle bir laf etti ki...

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Haziran 2012 18:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kürt sorunun çözümünde Başbakan'a inandığını söyleyen Leyla Zana'ya Selahattin Demirtaş'tan sert tepki geldi. Zana'yı 'saflık'la suçlayan Demirtaş,"Her kim Başbakan'dan umutluysa bu, saflıktır, Ak Parti gibi düşünmektir" dedi.

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, BDP Hakkari milletvekilleri Esat Canan, Adil Kurt ve Hakkari Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu ile birlikte Şemdinli'de ilçe örgütünü ziyaret etti.

"EN SİNSİ ASİMİLASYON"

Ziyaraten ardından halka seslenen Demirtaş, Kürt sorununda çözümün adresinin, Ak Parti olamayacağını savundu. Demirtaş ayrıca Ak Parti'yi, 'Cumhuriyet tarihinin en sinsi asimilasyonunu sürdürmek'le suçladı.

Demirtaş, şöyle konuştu:

"Cumhuriyet tarihinde en sinsi asimilasyon politikalarını yürüten parti, Ak Parti olmuştur. Adeta saman altından su yürütmüş, siyasi soykırım, askeri operasyonlarla katliamlar yapmış ve Kürt sorununu yüz yıl geri götürmüştür. Erdoğan ve hükümeti; Filistin, Suriye ve Arap halklarına gözyaşı dökeceğine kendi ülkesindeki Kürtler'e baksın. Erdoğan miting meydanlarında, 'Kürt kardeşlerim' diyor ama Roboski katliamının talimatını veriyor. Aslında Erdoğan 'Kürt kardeşlerim' derken kendi yanındaki Kürtler'den bahsediyor. Ak Parti, Kürt sorununun çözümünde samimi değil. Ak Parti'nin samimiyetini göstermesi halinde parti olarak gerekeni yapmaya hazırız"

"İMRALI TECRİDİNE SON VERSİNLER"

Uludere olayının gözdağı vermek, sindirmek için yapıldığını öne süren Demirtaş, hükümetten taleplerini şöyle sıraladı:

"Eğer hükümet samimiyse önce Roboski katliamından özür dilemekle başlamalıdır. Sonra İmralı tecridine son verip askeri ve siyasi operasyonlara son vermesi gerekiyor. En son olarak da müzakereye oturmalıdır"

Hükümetin açılım politikaları ile birlikte Hakkari bölgesinde daha fazla karakol kurulduğunu, mayınların döşendiğini ve tel örgülerin çekildiğini öne süren Demirtaş, "Hem bunları yapacaksın hem de kalkıp 'Ben sorunu çözeceğim' diyeceksin. Her kim Başbakandan umutluysa bu, saflıktır, Ak Parti gibi düşünmektir" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber