Kadına şiddet engellenecek

Bursa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA)'nın ortaklaşa yürüttüğü ?Şiddet Mağduru Kadınların Sosyal Yaşamda Desteklenmesi: İlk Adım Biriminin Güçlendirilmesi' projesinin tanıtımı yapıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Haziran 2012 18:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve BEBKA tarafından desteklenen ilk kez Bursa'da hayata geçirilen proje, düzenlenen tanıtım kokteyli ile anlatıldı.

Sevgi Evleri'nde gerçekleşen kokteyle Vali Yardımcısı Mustafa Güney ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Dr. Sunay Özkul, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Bilal Çelik ve davetliler katıldı.

Kokteyl öncesi gerçekleştirilen konuşmalarda Vali Yardımcısı Mustafa Güney, şiddetin varlığına dikkat çekerek, ?Şiddetin birey ve ülke üzerinde ekonomik ve psikolojik bir sürü olumsuz etkisi var.? diyerek dünyada yaşanan şiddet oranlarına dair bilgiler verdi. Şiddetin önlenmesi için başta ailenin korunması gerektiğine dikkat çeken Güney, ?Anayasamız bile ailede anne ve çocuğun özel olarak korunması gerektiğini belirtiyor. Biz de devlet olarak bu yönde çalışmalar yapıyoruz.? dedi.

14 ilde uygulanacak olan 'Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi' projesine değinen Mustafa Güney, projenin uygulanacağı 14 il arasında Bursa'nın da yer aldığını belirtti.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Dr. Sunay Özkul ise projenin amacını anlattı. Özkul, ?İlk Adım Birimi'ne başvuran, hakkında tedbir kararı istenilen veya çıkarılan fiziksel, psikolojik, ekonomik ve cinsel şiddete maruz kalan kadınların, toplumsal hayata sağlıklı ve kendi ayakları üzerinde durabilecek kapasiteye ulaşmaları, yaşam kalitesinin artırılması ve hayatın tüm alanlarında katılımlarının sağlanarak tam donanımlı bireyler haline gelmesidir.? diye konuştu.

7 GÜN 24 SAAT HİZMET VERECEK

Bu amaç doğrultusunda 7 gün 24 saat hizmet vereceklerinin altını çizen Sunay Özkul, şunları kaydetti: ?Şiddet mağduru kadınlara uzman personel eşliğinde rehberlik, psikolojik destek hizmeti verilerek her kadına özel bir uygulama planı hazırlanması hedeflenmiştir. Bu plan doğrultusunda da kadınlara sağlık, eğitim gereksinimi, kişisel gelişim eğitimleri, meslek edinme veya iş bulma, çocukları ile birlikte yeni bir ev koşullarının oluşturulması hedefleniyor.?

PİLOT İL BURSA

Bursa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne bağlı Bursa Valiliği Sevgi Köyü Toplum Merkezi Müdürlüğü tarafından hazırlanan ?Şiddet Mağduru Kadınların Sosyal Yaşamda Desteklenmesi: İlk Adım Biriminin Güçlendirilmesi' projesi, BEBKA tarafından sosyal kalkınma mali destek programları kapsamında kabul edilerek mali olarak destekleniyor. Toplam 200 bin TL'ye mal olan proje 12 ay boyunca pilot il olan Bursa'da uygulanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber