"GAP Eylem Planı" revize edilecek

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, GAP'ı daha ileriye taşımayı hedeflediklerini söyledi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Haziran 2012 19:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, yatırımların hızlandırıcı etkisini yeni uygulamalarla daha da artırarak, GAP'ı daha ileriye taşımayı hedeflediklerini belirterek, ''Bu nedenle GAP Eylem Planını revize ediyoruz'' dedi.

Bakan Yılmaz, Diyarbakır Green Park Otel'de düzenlenen ''GAP Eylem Planı Revizyon Toplantısı'nın'' açılışında yaptığı konuşmada, Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) kapsamında başta sulama olmak üzere temel altyapı yatırımlarının, ekonomik ve sosyal gelişmeyi sağlayacak eylem ve projelerin büyük bölümünün tamamlanması amacıyla 2008 yılında GAP Eylem Planı'nın uygulamaya konulduğunu hatırlattı.

Plan kapsamında sürüdürülen çalışmaların ardından GAP bölgesi yatırımlarının merkezi bütçe içindeki payının yüzde 7'den yüzde 14'e yükseldiğini bildiren Yılmaz, böylece 2007 yılında yüzde 62,2 olan GAP'ın genel nakdi gerçekleşme oranının 4 yılda yüzde 86'ya ulaştığını söyledi.

Bugüne kadar yapılan yatırımların hızlandırıcı etkisini yeni uygulamalarla daha da artırarak GAP'ı daha ileriye taşımayı hedeflediklerini vurgulayan Yılmaz, "Bu nedenle Eylem Planını revize ediyoruz" diye konuştu.

''GAP Projesi hepimizin geleceğine yapılan bir yatırımdır'' diyen Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

''GAP'a yapılacak yatırımlar, 21. yüzyılda Türkiye'nin dünyada rekabet gücünü sağlaması ve kendine yeterliliği anlamında fayda sağlayacaktır. GAP sadece Güneydoğu Anadolu Bölgesi için değil tüm Türkiye için başarı, kalkınma ve zenginlik sağlayacaktır. Tüm bunların yanı sıra proje, insanların refah seviyesini artırarak, sosyal barışı, huzuru tesis etmek açısından da son derece önemlidir. Ülkemizin göz bebeği GAP'a büyük ivme kazandıran ve kazandırmaya devam edecek olan GAP Eylem Planı'nın revizyonu, sivil toplum, özel sektör ve kamunun ortak çalışmasıyla hazırlanacak ve hızla hayata geçirilecektir.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber