Eğitim-Sen: AİHM kararından sonra ana dilde eğitim hakkını yeniden tüzüğe yazacağız

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Temmuz 2005 14:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dinçer: "Ana dilde eğitim hakkını tüzüğümüze daha katı yazacağız".

Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer, "Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin lehimizde vereceği karardan sonra ana dilde eğitim hakkını tüzüğümüze daha katı bir biçimde yazacağız" dedi.

Eğitim-Sen'in, tüzüğünde yer alan ana dilde öğrenimi destekleyici maddenin görüşülmesi amacıyla toplanan olağanüstü genel kurulu, Türkiye Diyanet Vakfı Kocatepe Camii Konferans Salonu'nda başladı.

Dinçer, genel kurulun açılışında yaptığı konuşmada, ana dilde eğitimin bölücü değil, birleştirici olacağını savundu.

Eğitim-Sen'i köşeye sıkıştırmak için birtakım savların ortaya atıldığını ifade eden Dinçer, şunları söyledi:

"Burada çok açık ve net biçimde bir kez daha ifade etmek istiyorum: Eğitim-Sen'in Cumhuriyet'in değerleri, Türkiye'nin sembolleriyle hiçbir sorunu yoktur. Dün de yoktu, bugün de yoktur, yarın da olmayacak. Hatta iddia ediyorum, Eğitim- Sen'in yapısı ve kadrosu, Türkiye'nin arzu ettiği tabloyu yansıtmaktadır. Türkiye'nin birliği, beraberliği ve bütünlüğünün göstergesi olmaktadır."

Alaaddin Dinçer, kapatma davasının Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde öncelikle görüşülecek dosyalar arasında yer aldığını dile getirerek, "Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin lehimizde vereceği karardan sonra ana dilde eğitim hakkını tüzüğümüze daha katı bir biçimde yazacağız" dedi.

Öte yandan, genel kurul salonuna sadece delegeler alınırken, aralarında sendika üyeleri ve öğrencilerin de bulunduğu bir grup, bu karara tepki gösterdiler. Sendika görevlileri ile grup arasında yaşanan arbede sırasında gruptakiler, "kahrolsun sendika ağaları", "emekçiye değil sermayeye barikat" şeklinde sloganlar attılar. Eğitim-Sen görevlileri daha sonra grubun konferans salonunun balkon kısmına alınmasına izin verdiler.

Bu arada, genel kurul sırasında zaman zaman "Ana dil haktır engellenemez" sloganları atıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber