Yaş ortalaması en yüksek mezuniyet töreni Erzurum'da yapılacak

Atatürk üniversitesi Mezunları Derneği (ERATÜN) ve Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü tarafından 1957 yılından bugüne tüm mezunlar 30 Haziran Cumartesi günü Erzurum'a davet edildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Haziran 2012 14:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dünya'nın yaş ortalaması en yüksek mezuniyet töreni Erzurum'da olacak. Mezun olduğu dönemde kep töreni yaşamayan tüm eski mezunlar için toplu mezuniyet yapılacak. Mezun oldukları dönemde bu tür törenlrin düzenlenmediğini dile getiren mezunlar, uzun yıllar sonra gecikmeyle mezuniyet töreni heyecanı yaşayacak. Atatürk üniversitesi mezunu TRT sanatçılarının bir konser vereceği etkinlik kapsamında şehir merkezinde yapılacak kortej yürüyüşü, turistik geziler gibi faaliyetler de yer alacak.

Atatürk üniversitesi ve mezunlar derneği ev sahipliğinde gerçekleşecek buluşmada Türkiye genelinden farklı mesleklerden binlerce kişinin Erzurum'da haziran ayının son hafta sonunda bir araya gelmeleri hedefleniyor.

YURT DIŞINDAN DA KATILIM BEKLENİYOR

55 yılda birçok yabancı öğrenciye de eğitim imkanı sunan Atatürk üniversitesi mezunları buluşması, başta Ortadoğu ve Kafkasya olmak üzere yurt dışından mezunların da katılımı bekleniyor.

MEZUNLAR ARASINDA BAKANLAR DA VAR

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in üniversitesi olan Atatürk üniversitesi mezunları arasında, Parlamento'dan 17 milletvekili, Trabzon, Ordu, Kırıkkale, Şanlıurfa gibi birçok il, ilçe belediye başkanı ve bürokrat da yer alıyor.

"160 ÜNİVERSİTEDEN 22'SİNİN REKTÖRÜ ATATÜRK ÜNİVERİSTESİ MEZUNU"

Mezun derneği başkanı Fatih Şener; "Anadolu'da bir ilk olan üniversitemizin bugün itibariyle mezun sayısı 200 bini aşmış durumdadır. Ülkemizin gelişiminde izi olan önemli mezunları var. Üniversitemiz bölgesi için bir ışık olmuş ve olmaya devam etmektedir. Bugün var olan yaklaşık 160 üniversiteden 22'sinin rektörü üniversite kuran üniversite unvanına sahip olan Atatürk üniversitesi mezunudur" dedi.

Şener ayrıca, "Mezunlarımız yıllar sonra gördükleri üniversitelerinde bir yandan nostaljik duygular yaşarken diğer yandan Üniversitemizin bugünün ve yaşanan gelişmeyi yerinde görerek gurur duyacaklardır. Bu buluşma, mezunlarımızın kendi aralarında etkileşimine imkan sağlayacağı gibi yıllar sonra bir araya gelen mezunlarımızın birikimlerinden üniversitemiz de istifade edebilecektir" dedi.

ERATÜN, isteyen mezunların 29-30 Haziran- 1 Temmuz olmak üzere tüm hafta sonunu Erzurum'da geçirebileceği programda öğrencilik yıllarında olduğu gibi yurt konaklama imkanı da sunulacağı, ayrıca mezunların www.mezunlarerzurumda.org adresine girip kayıt yaptırarak katılabileceği de belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber