Ödemiş'te CHP'den 'patates yiyelim' eylemi

CHP Ödemiş ilçe örgütü, patateste yaşanan krize dikkat çekmek amacıyla "patates tüketelim" eylemi yaptı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Haziran 2012 15:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İlçe merkezindeki Üç Eylül Tayyare Parkı'nda yapılan eylemde bir araya gelen CHP'li kadınlar, patates üreticisinin zor durumda olduğunu belirterek, patates tüketiminin önemini hatırlatmak ve üreticinin içinde bulunduğu duruma dikkat çekmek amacıyla sembolik bir eylem yaptıklarını söyledi. Maliyetin çok altında yapılan satışlara dikkat çeken dövizlerin de asıldığı eylem hakkında bilgi veren CHP Ödemiş İlçe Başkanı Mehmet Eriş, çözümün ihracatı geliştirici politikalarda olduğunu söyledi. Eriş, yaptığı açıklamada, hükümete çağrıda bulunarak şöyle konuştu: "Türkiye'nin itibarının dış ülkelerde arttığını söylüyorsunuz. Eğer itibarımız arttı ise bu itibarımızı ihracat yaparak gösterelim. İtibarımız artsa idi, komşu ülkeler, patates alımını durdurmazdı. Patateste deyim yerinde ise afet yaşanmakta, maliyetinin yarısını bile kurtaramayacak durumdadır. Üreticilerimiz adına sayın başbakanımıza seslenmek istiyorum. Sayın başbakanımız, Ticaret Bakanımızı görevlendirin

üreticinin elinde kalan patatesi, İzmir Alsancak limanından patates çuvallarına yüklesinler ve itibarlı olduğumuzu söyledikleri ülkelere göndersinler."

Ödemiş ve çevresinde en iyi tarım üretiminin yapıldığını söyleyen Eriş, şunları söyledi: "Yapılan eylemle, patatesin insan sağlığı açısından yararı hatırlatılırken, iç tüketimin artırılması yönünde de halkımızın ve bakanlıkların dikkatini çekmek istiyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber