Zamlarının geç yatırılmasını maaş bordrolarını yakarak protesto ettiler/ Video

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Haziran 2012 15:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu (BASK), memurların toplu sözleşme masasında aldıkları zam oranını ve yapılan zamların geç yatırılmasını maaş bordrolarını yakarak protesto etti.

Kızılay Güvenpark'ta toplanan grup adına konuşan, BASK Genel Başkanı Resul Akay, toplu sözleşme masasında 2,5 milyon memur ile 2 milyon emekliyi perişan eden sendikaları ve hükümeti protesto etmek için toplandıklarını söyledi. 1 Ocak'ta ödenmesi gereken memur zamlarının Cumhuriyet tarihinde ilk defa 5,5 ay sonra ödendiğini belirten Akay, "5,5 ay boyunca temel tüketim maddeleri başta olmak üzere akaryakıtta yüzde 10, elektrikte yüzde 10, ulaşımda yüzde 10, doğalgazda yüzde 30 zam yapılırken, memur ve emekli maaşına yüzde 4+4 oranında artış yapılması ekonomik ve sosyal bir cinayettir." dedi. Toplu sözleşme görüşmelerine katılan sendikaları eleştiren Akay, memur ve emeklilerin zorunlu harcamalarını yapamaz hale geldiğini kaydetti.

Grup, protesto esnasında, '55 kuruşluk zammına 2 çocuk büyümez usta', ?Ocak zammını haziranda aldık, hayaldi gerçek oldu' dövizleri taşıdı. Memurlar, açıklamanın ardından yapılan zam oranına ve zamların geç yatırılmasına maaş bordrolarını yakarak tepki gösterdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber