Doğuş Grubu'ndan Niğde'ye Tarım Fakültesi

Doğuş Grubu tarafından Niğde Üniversitesi'ne yapılacak

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Haziran 2012 18:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, 2 yıllık görev süresini değerlendirdi. Rektörlük binası'ndaki toplantı salonunda düzenlediği basın toplantısında, görev yaptığı 2 yılı değerlendiren Rektör Görür, Doğuş Grubu tarafından yapılacak Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi'nin inşaatının başladığı müjdesini verdi. Görür, "Ayhan Şahenk Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi inşaatı kampüs içerisinde başladı. Diğer yandan Mimarlık Fakültesi ve İletişim Fakültesi de önümüzdeki eğitim öğretim yılında eğitim vermeye başlayacak." dedi.

Üniversiteyi 2009'da 10 bin 169 öğrenci ile devraldığını, 2012'de ise yeni açılan bölümlerle yüzde 60 artışla 16 bin 216 öğrenciye eğitim verdiklerini aktaran Görür, şöyle devam etti:

"Rektörlük görevim süresince ekibimizle yaptığımız görüşmelerle İtalya, ABD, Macaristan, Sırbistan, Bosna Hersek, Makedonya, Kosova, Kazakistan gibi ülkelerden 17 üniversite ile akademik işbirliği protokolü gerçekleştirilmiştir. Üniversite-sanayi işbirliği kapsamında kentin ve sanayinin, proje destekli programları takip etmesini ve katılımını sağlamak, dış dünya ile entegrasyonuna katkıda bulunmak, bölgesel kalkınmaya katkıda bulunmak, Ar-Ge ve proje kültürünü geliştirmek için çaba sarfettik, ediyoruz."

Geçen yıl şehirde yaşanan yurt sıkıntısı ile ilgili soruyu cevaplayan Rektör Görür, ülojmanlarını tadilat ederek yeni barınma yolları bulunduklarını ve Ayhan Şahenk tarafından yie Kampüs içerisine 200 kişilik öğrenci yurdunun yapılmasıyla yurt sıkıntısını azami olarak giderileceğini ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber