Başbakan Erdoğan: Millete efendilik taslayanların devri sona erdi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yıllarca taş üstüne taş koymayıp sadece millete efendilik taslayanların devrinin artık sona erdiğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Haziran 2012 19:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yıllarca taş üstüne taş koymayıp sadece millete efendilik taslayanların devrinin artık sona erdiğini söyledi. Erdoğan, "Bundan sonra hiç kimse milletin desteğini almadan, milletin gönlünü kazanmadan bu ülkede bir tek taşı bile yerinden oynatmaya teşebbüs edemeyecektir." dedi.

Başbakan Erdoğan, partisinin Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen il kongresinin ardından Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem ile birlikte toplu açılış törenine katıldı. Erenler Belediyesi' hizmet binasınında içinde yer aldığı 19 tesisin açılış töreninde konuşan Erdoğan, son beş yılda 5 defa Sakarya'da toplu açılış törenleri yaptıklarını ifade etti. Bugüne kadar gelen hiçbir siyasi partinin, hiçbir siyasi iktidarın Sakarya'da benzer bir uygulamasının olmadığını kaydeden Erdoğan, şunları söyledi: "Eğitimden sağlığa, ulaştırmadan toplu konuta, belediye hizmetlerinden il özel idaresi çalışmalarına bütün bu alanlarda Sakaryamıza büyük hizmetler verdik. Ziya paşanın o güzel beytinde ifade ettiği gibi" Ayinesi iştir kişinin lâfa bakılmaz. Şahsın görünür rütbe-i aklı eserinde" Biz lafa bakmayacağız. Esere bakacağız. Bizim bir derdimiz var. Biz bu millete sevdalıyız. Bizim bir derdimiz var. Şu gök kubbede hoş bir seda bırakmak. Eserlerin en güzellerini vermek suretiyle inşallah bu gök kubbede hoş bir seda bıraktığımıza inanıyoruz."

Millete efendi olmaya gelmediklerini, milletin hizmetkarı olmaya geldiklerini anlatan Erdoğan, yıllarca taş üstüne taş koymayıp sadece millete efendilik taslayanların devrinin artık sona erdiğini belirtti. Kapalı kapılar ardında, karanlık dehlizlerde yürütülen siyaset mühendislikleriyle ülkenin ve milletin kaderini belirleme döneminin geride kaldığını vurgulayan Erdoğan; "Bundan sonra hiç kimse milletin desteğini almadan, milletin gönlünü kazanmadan bu ülkede bir tek taşı bile evelallah yerinden oynatmaya teşebbüs edemeyecektir" diye konuştu.

"HARİÇTEN MEYDAN OKUYANLARI ER MEYDANINDA SEÇİM SANDIĞINDA BEKLİYORUZ"

Türkiye'yi yönetmek isteyenlere seslenen Erdoğan, şunları dedi; "Türkiye'yi yönetmek mi istiyorsun? İşte meydan burada. Geleceksin kendini ve ne yapmak istediğini anlatacaksın. Projeni, programını, vizyonunu ortaya koyacaksın. Eğer benim milletimi ikna edebilirsen, desteğini alabilirsen işte o zaman bunları hayata geçirmek için yetkiyi alırsın. Yalanla, dolanla bu millet oy vermez. Entrikayla, korkutmayla, sorumluluk almadan, sadece yetki kullanarak ülkeyi oradan oraya sürükleme, milletin kaderine hükmetme hevesine inşallah bundan sonra kimse tevessül edemeyecek. İşte bizim siyasetimizin eserleri. İşte bizim Sakarya ve Türkiye için yaptıklarımız. Daha iyisini yapacağız. Daha fazlasını yağacağını söyleyen varsa buyursun çıksın meydana. Sakarya ahlaklı, kurallı mücadeleyi, mertliği iyi bilir. Sakarya yiğidin hakkını da vermeyi iyi bilir. Sakarya'nın gönlünü kazanan bütün Türkiye'nin gönlünü kazanır. Er meydanında sesi çıkmayanlar geri tarafta boşuna çırpınmasınlar. Biz hergün 81 vilayeti, 780 bin kilometrekare ülkemizi, 75 milyon nüfusuyla Türkiye'nin dört bir yanında er meydanlarındayız. Buradan aldığımız güçle dünyanın dört bir yanında er meydanında dolaşmaya devam edeceğiz. Hariçten gazel okuyanlar, hariçten meydan okuyanları er meydanında seçim sandığında bekliyoruz."

DİNÇER: ÇOCUKLARIMIZIN REKABET GÜCÜNÜ ARTIRMAYA ÇALIŞACAĞIZ

Milli Eğitim Bakanı Dinçer ise Sakarya'da toplam 669 okul ve kurumda 6 bin 22 derslikle hizmet vermeye çalıştıklarını söyledi. 4+4+4 eğitim sistemine geçildiğinde Sakarya'da çocuklar için yeteri kadar derslik bulunduğunu anlatan Dinçer; "Hiçbir sıkıntı çekmeden yeni sisteme uyum sağlayabilecek alt yapıya sahibiz. Okullaşma oranları itibariyle baktığımızda da Türkiye ortalamasının çok üzerinde bir yerde duruyor Sakarya. Bundan sonra bütün gücümüz çocuklarımızın Türkiye'de ve dünya da rekabet gücünü arttıracak yeni bir yetenek ve bilgi kazanmasını sağlamaya çalışmak olacak. Bu açıdan sadace niteliği geliştirecek ve bundan sonraki eğitim sisteminde çocuklarımızın rekabet gücünü artırmaya çalışacağız." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Başbakan Erdoğan, açılış kurdelesinin kesimi için üç çocuğu kürsüye çağırdı. Erdoğan, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Sakarya Valisi Mustafa Büyük, AK Parti Sakarya Milletvekilleri ve Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ile birlikte toplu açılışı gerçekleştirdi.

Erdoğan, törenin ardından Adapazarı Orman Bölge Müdürlüğü'nde bekleyen OBA helikopteriyle İstanbul'a hareket etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber