Google'ın öncülüğünde 10 bin Türk KOBİ e-ticaret yapacak

Google'ın öncülüğünde ?İşinizi İnternete Taşıyın' adlı platform kuruldu

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 16 Haziran 2012 08:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Google'ın öncülüğünde ?İşinizi İnternete Taşıyın' adlı platform kuruldu. Platform, 1 milyon KOBİ'ye erişerek, ilk yıl sonunda 10 bin aktif e-ticaret sitesini ikiye katlamayı amaçlıyor.

Türkiye çapındaki tüm KOBİ'leri e-ticaret ile tanıştırmak için yola çıkan ?İşinizi İnternete Taşıyın' platformu hayata geçiyor. Google öncülüğünde Garanti Bankası, Yurtiçi Kargo, IdeaSoft ve SadeceHosting desteği ile kurulan platform; KOBİ'lerin e-dönüşüm sürecine rehberlik ederek, rekabet gücünü artırmayı hedefliyor. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün'ün de katıldığı basın toplantısında verilen bilgiye göre kurulan platform, 1 milyon KOBİ'ye erişerek, ilk yıl sonunda mevcut 10 bin aktif e-ticaret sitesini ikiye katlamayı amaçlıyor. Platform kapsamında; internet teknolojilerini işlerine entegre etmek isteyen KOBİ'lere bir yıl boyunca ücretsiz çözümler sunulacak. İşletme sahipleri isinizinternette.com.tr adresine girerek 1 yıl boyunca herhangi bir ücret ödemeden, .com alan adı alabilecek, web sayfalarını oluşturabilecek, e-ticaret altyapılarını kurabilecek, hosting servisinden faydalanabilecek ve böylece ürün ve hizmetlerinin internet üzerinden tanıtımını ve satışını yapabilecekler.

com uzantılı alan adı 1 yıl ücretsiz

Basın toplantısında konuşan Bakan Ergün, KOBİ'lerin rekabetçi yapıda yer alması için çaba gösterdiklerini söyledi. Ergün ?Google'ın gerçekleştirdiği proje büyük önem taşıyor. Biz KOSGEB üzerinden destek oluyorduk şimdi Google farklı bir destek sağlıyor? dedi. Ergün, projenin KOBİ'lere e-ticaretin kapılarını açan bir proje olduğunu belirtti. Google Türkiye Ülke Direktörü Bülent Hiçsönmez de ?Sihirli formül çok uzakta değil? dedi. Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen ise ?Projeyle, yeni Türk Ticaret Kanunu devreye alınmadan, KOBİ'leri e-dönüşüm sürecine hazırlamayı amaçlıyoruz. Garanti Bankası olarak, projeden yararlanacak KOBİ'lere, e-ticarete girişi kolaylaştırmak için 2 yıl boyunca yıllık kullanım ücreti almadan sanal POS hizmeti sunacağız? diye konuştu. EKONOMİ SERVİSİ

Ar-Ge'sİ olan projeye teşvİk GELİYOR

BAKAN Ergün, yeni teşvik sistemiyle ilgili kararnamenin ay sonuna kadar çıkacağını ve teşvik ile ilgili uygulamaların netleşmiş olacağını bildirdi. Kararnamede birtakım değişikliklerin olacağına işaret eden Ergün, teknolojik dönüşümü sağlayacak yatırımların ayrıca teşvik edileceğini söyledi. Ergün ?'Bakanlığımız ve TÜBİTAK tarafından Ar-Ge'si desteklenen projeler var. Projeler ilk açıklandığında, yatırımlar bir alt bölge teşviklerinden yararlanacak yatırımlar şeklinde açıklanmıştı. Şimdi bunlar 5. bölge teşviklerinden yararlanacaklar. Organize sanayi bölgesi içinde yapılır ise 6. bölge teşviklerinden yararlanma imkanına sahip olacaklar? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber