19 Mayısspor Türkiye 5.'cisi oldu

Türkiye genelinde yapılan ?Nike Halı Saha Liginde' YKBL 19 Mayısspor Türkiye 5.'cisi olarak büyük bir başarıya imza attı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Haziran 2012 12:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Malatya'da yapılan Süper Bölge Finalleri'nde önce Şanlıurfa'ya futbol dersi veren 19 Mayısspor'lu gençler ardından Mersin'in saf dışı kalmasıyla adını final maçına yazdırmayı başardı. Gruptan 2. olarak çıkan YKBL 19 Mayısspor, Batman'a Türkiye 5.'cisi olarak dönmeyi başardı. Önce Batman'da 32 takım arasında şampiyon olan 19 Mayısspor ardından Bölge elemelerinde Van, Mardin, Hakkâri, Ağrı, Diyarbakır ve Muş illerinin takımlarını eledi.

Türkiye'de binlerce takım arasında ilk 14'e kalarak Süper Bölge Finalleri'ne katılan 19 Mayısspor, Şanlıurfa ilinin şampiyonu Şal 1986 takımını oynadığı güzel futboluyla sahadan sildi. Kayseri takımıyla finalde eşleşen 19 Mayısspor, rakibini tebrik etti. Konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan 19 Mayıs Gençlik Spor Kulübü yöneticileri, ?Tüm gençlerimizi canı gönülden kutluyorum. Gönül isterdi ki Türkiye şampiyonu olmalarıydı. Ancak bu yıl böyle oldu. Önümüzdeki yılarda daha iyi bir ekip kurup Türkiye şampiyonu olmak istiyoruz. Batman'a Türkiye 5.'cisi olarak dönen tüm sporcularımızı kutlarım. Özellikle Batman Valisi Ahmet Turhan'a katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz.? diye konuştu.

Alınan başarının ardından 19 Mayıslı gençler çeşitli kurum ve kuruluşlardan ödüllendirilmeyi de beklediklerini sözlerine eklediler. Malatya'daki Süper Bölge Şampiyonası'na katılan 19 Mayıssporlu gençler ayrıca kendilerine tişört, capy ve malzeme desteğinde bulunan M.Yusuf Acet Kuyumcular pasajındaki esnaflara da teşekkür etmeyi ihmal etmediler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber