Engellilerin eserleri sergileniyor

Kızılay Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinde öğrenim gören öğrenciler, ?Engelliler Sanat Yapıyor Aileler Bilinçleniyor' projesi kapsamında birbirinden güzel eserler ortaya çıkardı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Haziran 2012 12:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Engelli öğrencilerin yaptığı eserler Erzincan Üniversitesi Sanat Galerisi'nde sergilenmeye başladı. Projesi kapsamında öğrenciler ebru, resim, fotoğraf, seramik ve el sanatları eserleri yaptı.

Serginin açılış törenine Vali Vekili Abdullah Çiftçi, Belediye Başkanı Yüksel Çakır, Erzincan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fahri Taş, öğrenci velileri ile vatandaşlar katıldı. Kızılay Erzincan Şubesi Başkan Vekili Ekrem Büyükfırat, rehabilitasyon merkezinin çalışmaları hakkında bilgi verdi, SODES kapsamında geçtiğimiz yıl iki ayrı projeyi başarı ile gerçekleştirdiklerini ifade eden Büyükfırat, bu yılda engelliler sanat yapıyor aileleri bilinçlendiriyor projesi kapsamında, öğrenciler ile aileleri aynı amaçla bir araya getirdiklerini söyledi. Protokol üyeleri tarafından açılışı yapılan sergide, Kızılay Rehabilitasyon Merkezinde eğitim gören 100 öğrenci tarafından hazırlanan ebru, resim, fotoğraf, seramik ve el sanatları eserlerinden oluşan eserler gezildiği ve öğrenciler ile sohbet edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber