Polisten uzun yol sürücülerine soğuk içecek ikramı

Yozgat Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri, araçlarını durdurduğu uzun yol sürücülerine, soğuk su, limonata ve kola ikramında bulundu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Haziran 2012 19:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Trafik ekipleri, yaz tatilinin başlaması ve artan hava sıcaklıkları sebebiyle şehir merkezinden geçen E?88 karayolu Esentepe Kavşağı'nda uzun yol sürücülerine yönelik uygulama başlattı. Ekipler, araçlarını 5 dakikalığına durdurmasını istedikleri uzun yol şoförlerine içecek ikramı yaptı.

Uygulamadan son derece memnun kaldıklarını belirten araç sürücüleri de trafik ekiplerinin kendilerini hatalı araç kullanmaktan dolayı ceza yazmak için durdurduklarını zannettiklerini söyledi. Polislerin kendilerine yaptıkları soğuk içecek ikramını çok beğendiklerini belirten sürücüler, uygulamanın diğer illerde de yaygınlaşması dileğinde bulundu.

İl Emniyet Müdürlüğü Şehir İçi Trafik Şube Müdürlüğü'nde görevli Komiser Yardımcısı Ercan Birer, yaz tatili dolayısıyla karayolunda trafik yoğunluğunun yaşandığını hatırlattı. Birer, "Son günlerde hava sıcaklığı çok fazla arttı. Trafik ekipleri olarak bizler de yaptığımız uygulamada, olası trafik kazalarını önlemek amacıyla özellikle uzun yol sürücülerini durdurarak, biraz hava almalarını ve dinlenmelerini sağlıyoruz. Durduğumuz sürücülere soğuk su, limonata ve kola gibi içeceklerden ikram ediyoruz. Amacımız, olası trafik kazalarının önüne geçmek, sürücülerimizi kısa sürelide olsa biraz dinlendirmek ve dikkatlerini toplamalarını sağlamaktır." diye konuştu.

Yaz tatili dolayısıyla izinlerini memleketlerinde geçirmek için yolculuk yaptıklarını ifade eden sürücüler, ikramda bulunulmasının kendilerini mutlu ettiğini söyledi. İstanbul'dan memleketi Sivas'a giden sürücü Gülten Paksoy, 16 yıldır araç kullandığını ilk defa trafik polisi tarafından durdurulduğunu belirtti. Paksoy, "16 yıllık ehliyetim var, ilk defa durduruldum. Bu şekilde ikramlarla da karşılaşınca çok sevindim." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber