ÖSYM'ye ?kozmik oda'

Kaynak : Türkiye
Haber Giriş : 17 Haziran 2012 08:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sınav sorularını hazırlayanların ismi gizli tutulacak. Soru kitapçıklarının basımı için ÖSYM kendi şirketini kuracak. Soruların korunduğu binaya 'sinyal kesici' cihazlar kurulacak.s0

Yücel KAYAOĞLU

Üniversiteye giriş sınavında önceki yıl gündeme gelen şifre ve soruların çalındığı iddiaları nedeniyle hükümet önümüzdeki yıldan itibaren yeni tedbirleri uygulamaya koyacak. TBMM tatile girmeden önce gündeme getirilecek torba tasarı ile ÖSYM ve sınav güvenliğine ilişkin yapısal düzenlemeler yapılacak. Yeni yapılacak düzenleme kapsamında, sınav sorularını hazırlayan ekipte yer alanların isimleri gizli tutulacak. Sınav sorularının hazırlanacağı yerde yüksek güvenlik önlemleri alınacak. Soruların hazırlandığı, basıldığı, dağıtıldığı, muhafaza edildiği binalarda sınav öncesi ve sınav sırasında 'sinyal kesici' cihazlar kullanılacak. Soruşturma konusu olan sınavlarla ilgili bilgi ve belgeler ancak Bakanlar Kurulu'nun izniyle mahkemelere gönderilecek. Soru kitapçıklarının basımı için ÖSYM kendi şirketini kuracak. Böylelikle sınav maliyetlerinin düşürülmesi amaçlanıyor.

TORBA'DA BAŞKA NE VAR?

Meclis tatile girmeden yasalaştırılacak torba tasarıda Ağustos'ta yapılacak 40 bin öğretmen atamasına ilişkin kadro düzenlemesi de yer alacak. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı teşkilat yasasında değişiklik yapılacak. AFAD başkanlığı için gerekli kriterler yeniden belirlenecek. Yatırımları teşvik yasasında yaşanan bazı sıkıntıların giderecek düzenlemeler getirilecek. . Ayrıca enerji tesislerinin çevre duyarlı olması amacıyla bu tesislere yönelik yeni denetim mekanizmalarının devreye sokulmasına ilişkin yasa değişikliği yapılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber