Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarihi yapılarda 'Uygulama ödülü'ne layık görüldü

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarihinde ilk defa, tarihi yapılarla ilgili olarak ?Uygulama Ödülü?ne layık görüldü.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Haziran 2012 11:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tarihi Kentler Birliği tarafından konusunda uzman jürinin 372 belediye arasında belirlediği özel ödül, Büyükşehir Belediyesi'nin Sırrı Paşa Konağı restorasyonu için verildi.

Büyükşehir Belediyesi kentin tarihi miraslarına sahip çıkarak Kocaeli'de birçok tarihi yapıyı yeniden gün ışığına çıkartıyor. Tarihi dokunun yok olmamasını sağlayan belediye, örnek çalışmalarıyla takdir topluyor. Tarihi yaşatmak adına kurulan Tarihi Kentler Birliği, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne bu hizmetlerini pekiştirecek bir ödül verdi.

19. yüzyılın ikinci yarısında İzmit Mutasarrıfı (valisi) Sırrı Paşa'nın yaşadığı, yangınlarla büyük oranda tahrip olan konağın bilimsel ve analiz yöntemlerle restore edilmesi, ödüle layık görülmesi için önemli kriterlerden oldu. Kullanılamaz halde iken yeniden aynı süslemeleri ve yapı malzemelerine sadık kalarak gelecek nesillere sunulması Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne bu önemli ödülü getirdi.

UZMAN JÜRİ BELİRLEDİ

Tarihi Kentler Birliği, ?Uygulama Ödülü'nü konusunda uzmanlardan oluşan komisyonun Türkiye'deki 372 belediyedeki tarihi yapılarla ilgili uygulamaları inceleyerek verdi. Aralarında Prof. Dr. Metin Sözen, Prof Dr. Cevat Geray, Prof. Dr. Zekai Görgülü, Prof Dr. Ruşen Keleş, Eski Mimarlar Odası Genel Başkanı Oktay Ekinci gibi birçok konusunda tecrübeli isimler titiz bir inceleme ile Uygulama Ödülü'ne layık olan belediyeleri belirledi. Kocaeli Büyükşehir'in ardından Adana, Gaziantep, Yozgat, Alanya, Altındağ ve Bayındır belediyelerine de ödül verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber