Kalıcı işyerleri kamuya kazandırılıyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 15 Haziran'da gerçekleşen Sakarya ziyaretinde 17 Ağustos 1999 depreminin ardından inşa edilen ancak halen atıl vaziyette bekleyen kalıcı işyerlerinin kamuya kazandırılması için ne gerekiyorsa yapılması talimatını verdiği öğrenildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Haziran 2012 18:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 15 Haziran'da partisinin il kongresine katılmak ve 19 tesisin toplu açılış törenini gerçekleştirmek üzere geldiği Sakarya'da, kalıcı işyerleri sorununun çözülmesi için talimat verdiği öğrenildi. Erdoğan'ın konunun kendine aktarılması üzerine Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ve AK Parti Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün'den bilgi aldığı kaydedildi.

Erenler Belediyesi önünde gerçekleştirilen toplu açılış töreninde Üstün'den konu ile ilgili tüm detayları alan Başbakan'ın, şu an atıl durumda bekleyen kalıcı işyerlerinin kamuya kazandırılması için ne gerekiyorsa yapılması talimatını verdiği öğrenildi.

Edinilen bilgilere göre, sayıları 20'yi bulan kalıcı işyerlerinin torba yasa kapsamına alınarak hak sahiplerinden geri alınacağı ve atıl durumundan kurtarılarak işlevsel hale getirileceği belirtildi. Halen yüzde 95'i atıl olarak bekleyen ve harabe görünümü andıran işyerleri depremden sonra Sakarya'da ki ticaret hayatının gelişmesi için yapılmış ancak beklenen rağbeti görmediği için kaderine terk edilmişti.

Kalıcı işyerlerinde yapılacak çalışmanın, torba yasa kapsamında gerçekleştirilmesinin ardından; burada ki hak sahiplerine ödedikleri meblağ kadarını geri vererek alınmasını öngörecek. Hak sahibi olmalarına rağmen dükkanlara hiç kira ödemeyen işyeri sahiplerinden ise dükkanlar bedelsiz olarak alınacak.

Mevcut durumda hukuki zorluklarından dolayı hak sahiplerinden alınamayan kalıcı işyerlerinde, bir çok esnafın ciddi borçlanmaları bulunuyor. Yapılacak çalışma ile dükkanlar üzerine borçlanan esnaflarında borçlarının silinmesi öngörülüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber