Beta'nın meyveleri görücüye çıktı

Beta Fidancılık, Sarıçam ilçesi Gökbuket köyündeki meyve bahçesinde yetiştirdiği şeftali, nektarın, erik, elma, kaysı ve kiraz türü meyve çeşidini misafirlere sundu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Haziran 2012 14:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Her yıl geleneksel hale getirilen ve bu yıl 6.'sı kutlanan 'Meyve Bayramı'nda sert ve yumuşak çekirdekli meyveler, davetliler tarafından beğenildi. Beta'nın yetiştirdiği meyveleri tadan Adana Valisi Hüseyin Avni Çoş, "Bereketli olsun" dedi. Ekinlikte ayrıca dereceye giren ?En iyi' erik yetiştiricileri de ödüllendirildi.

Ziraat Yüksek Mühendisi Emine Tanrıver, Türkiye'deki sert ve yumuşak çekirdekli meyve yetiştiricilerinin bir araya geldiği meyve bayramındaki katılımcı sayısının her geçen yıl aratarak festivale dönüştüğünü söyledi. Bu günde, sektörün yıl içinde yaşadığı sorunlar ile geleceğinin tartışıldığını ifade eden Tanrıver, ?Meyve bayramında tanıtım ve tadım yapılarak, meyvecilik sektörünün farklı bileşenleri her çeşidi kendi alanı açısından değerlendirilmekte ve önümüzdeki yıllarda üreticilerimiz için hangi tür ve çeşitlerin ön plana çıkacağı saptanmaktadır.? dedi.

Sert çekirdekili meyve türlerinden ?Japon erik' yetiştiriciliğinin oldukça yeni olduğunu belirten Emine Tanrıver şunları söyledi: ?Japon eriği Avrupa'da sadece İspanya, İtalya, Yunanistan ve Türkiye'de yetiştiriliyor. Bu nedenle her yıl düzenlediğimiz meyve bayramında Adana'nın ?Japon Grubu Erik' yetiştiriciliğinde adını duyurabilmek için erik yarışması düzenliyoruz.?

Adana Valisi Hüseyin Avni Çoş, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz'ın da yer aldığı 5 kişilik jüri, üretilen 9 ayrı üreticiye ait eriklerin tadına bakarak puan verdi. Yarışma sonunda dereceye giren en iyi erik Sezer Ziraat, ikinci NÇS Tarım, üçüncü ise Mehmet Hatalmış oldu. Dereceye giren çiftçiler, Vali Çoş ve Başkan Vekili Aldırmaz tarafından sertifikayla ödüllendirildi.

Piknik havasında geçen Meyve Bayramı'na, Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zembilci, Adana Ticaret Odası Başkanı Ali Gizer, Sanayi Odası Başkanı Sadi Sürenkök, çevre il ve ilçelerden çok sayıda çiftçi de katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber