Dalaman Adliyesi için yürüyecek

Dalaman'da HSYK tarafından alınan kararla Dalaman Adliyesi'nin kapatılmasına tepki gösteren sivil toplum kuruluşları miting ve yürüyüş düzenleme kararı alındı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Haziran 2012 10:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adliyenin kapatılmasına tepki göstermek için yapılan toplantıya Belediye Başkanı Sedat Yılmaz, İl Genel Meclis üyeleri, Siyasi parti ilçe temsilcileri,Esnaf Oda başkanı Şevket Takar, Sivil Toplum kuruluşları, Avukatlar Mahalle ve Köy Muhtarları ile Dalaman İşadamları Derneği Başkanı Ercan Kaylı ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile Turizmciler katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Dalaman İş Adamları Derneği Başkanı Ercan Kaylı; ?Dalaman İş Adamları Derneği olarak biz tüm siyasi partilerden, muhtarlarımızdan, sivil toplum örgütlerinden, dernek oda başkanlarımızdan kısacası toplumsal faaliyet gösteren her kesimden ortak çıkarımız olan, her konuda Dalaman menfaatlerini gözetmelerini istiyoruz. Hâkim ve savcılar Yüksek Kurulunun (HSYK) kararı ile Dalaman Adliyesi'nin kapatılması bizi üzmüştür. Gerekçe olarak dosya sayısının azlığı gösterilmektedir. Ama bizden daha az dosya sayısı olan ilçelerde adliyeler görevine devam etmektedir. Alınan bu karara Dalaman İş Adamları Derneği Belediye Başkanımız tüm siyasi parti ilçe başkanları, muhtarlar, sivil toplum örgütleri, dernek ve oda başkanları tepki göstererek kararı tasvip etmediğimizi beyan etmekteyiz. Çünkü Dalamanda bir ilde bulunmayan kurum ve kuruluşlar bulunmakta, Dalaman Gürleyik, Narlı 80-90 km mesafededir. İnsanlar buradan Dalamana gelip, daha sonrada dolmuşlarla Ortaca'ya geçecekler; iş sürelerine göre acıkacak ve yemek yiyecekler. Bu süre içerisinde iş ve zaman kaybı yaşayacaklar. Buda Dalaman ekonomisine zarar verecektir. Dalaman adliyesi'nde kurulduğu günden bu zamana kadar çok sayıda adli personel görev yapmıştır. Büyük bölümü de arsa ve ev alarak, Dalamana yerleşmeyi düşünmektedirler. Biz sonuç olarak bu kararın yetkililerce tekrar gözden geçirilerek daha iyi düşünülerek uygulanmasının yararlı olacağını düşünüyoruz. Bu vesile ile sizlerinde görüşlerini alarak süreyi uzatmadan, Cuma günü tüm halkımızın katılacağı hepimizin desteklediği birlikte bir yürüyüş yapmayı düşünüyoruz? diye konuştu.

Belediye Başkanı Sedat Yılmaz ise, Dalaman Adliyesi'nin kapatılmasını sert tepki göstererek; ?Dalamanda illerde bulunmayan kuruluşlar ilçemizde mevcuttur. Buradaki adliyenin kapatılması bizler için düşürürcüdür. Adliyenin kapatılma kararının tekrar gözden geçirilmesi için hiçbir siyasi görüş gözetmeden üzerimize düşen görevi yapalım. Bunun için ne gerekiyorsa ben Sedat Yılmaz ve Belediye Başkanı olarak yapmaya hazırım. Gerekirse Ankara'ya gidip siyasi parti tebcilcileri ve sivil toplum örgütleriyle Adalet Bakanlığı'na anlatalım. Aldığımız duyumlara göre buradan Mal Müdürlüğü'de gidecekmiş. Bu adliyenin kapatılması için hiçbir bilgi verilmeden adliye kapatılmıştır. İlçede hukuk olmaz ise, burada mafya hizmete girecektir. Buradan avukatlar buradan gidecektir. Burada ekonomide bitecektir. Çünkü Ortaca'da işi olan halkımız zaman kaybını nasıl önleyecek. Bir sabıka kaydı almak için Ortaca'ya gitmek zorundadır. Adliyesi olmayan hukuku olmayan bir ilçe olur mu? Eğer Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile iletişim kurabilirsek ben Ankara'ya gitmeye hazırım. Elimizde bir karar var Adliyenin kapatılması iptal edilmiştir. Bu örnek elimdedir? dedi.

Siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum örgüt üyeleri de konuşmalar yaparak adliye'nin kapatılmasını tepki göstererek her türlü eyleme destek vereceklerini açıkladı.

(AOK-MB-İK)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber