Erzurum İl Özel İdaresi çalışanı 117 memur, sosyal denge anlaşmasına imza attı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Haziran 2012 12:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erzurum İl Özel İdaresi ile Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (BEM-BİR-SEN) yetkileri arasında il özel idaresindeki memur maaşlarında düzenlemeyi öngören Sosyal Denge Anlaşması imzalandı. Anlaşma gereği memur maaşlarına 2 yıl için yüzde 8,87 ile 15,71 oranında zam yapıldı.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Selami Altınok ile BEM- BİR- SEN Genel Merkez Eğitim Sekreteri Recai Karslı ile Erzurum Şube Başkanı Alimdar Aydemir, sosyal denge anlaşmasına imza attı. Sosyal Denge Anlaşması imza töreni İl Özel İdaresi Brifing Salonu'nda gerçekleştirildi. Anlaşma ile memur maaşlarında ortalama 500 liralık artış olacak. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Selami Altınok, anlaşmanın taraflara hayırlı olmasını temenni etti. Genel Sekreter, Altınok, az alanlara yüksek, yüksek maaş alanlara ise düşük oranda zam yapıldığını ifade etti.

REFERANDUMUN EKONOMİK YANSIMASI OLDU

Bem- Bir- Sen Sendikası Genel Merkez Eğitim Sekreteri Recai Karslı, 2010 yılında gerçekleştirilen referandumun sonuçlarından birisinin de çalışma alanındaki düzenlemeler olduğunu belirtti. Karslı, referandumla ilk kez memurun masaya oturma ve sözleşme imzalama yetkisi kazandığına dikkat çekti.

Karslı, sosyal denge sözleşmesinin önümüzdeki iki yıl için geçerli olduğunu sözlerine ekledi.

Tarafların sosyal denge sözleşmesine imza atmasının ardından Karslı, Genel Sekreter Altınok'a günün anısına plaket sundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber