Ambulans çoçuğa çarptı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Temmuz 2005 17:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bartın Hendekyanı Caddesi'nde meydana gelen olayda, 12 yaşındaki bir çocuğa çarparak yoluna devam eden ambulans şoförünün, kendi kardeşini hastaneye götürdüğü ortaya çıktı. Çarptığı çocuğu da ambulansa almak istediğini söyleyen ambulans şoförü, çocuğun babasının kabul etmediğini ileri sürerek kendini savundu.

Bartın'da meydana gelen olayda, Ersan Özşal yönetimindeki 74 AS 006 plakalı Bartın Şoförler Cemiyeti'ne ait ambulans, Hendekyanı Caddesi'nde Tolga Yaman (12) isimli çocuğa çarptı. Babası ile birlikte yolu geçmeye çalışırken ambulansın çarpmasıyla hafif şekilde bacağından yaralanan çocuk, ambulansın durmaması üzerine başka bir araçla Bartın Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Baba Mehmet Yaman, oğlunun bacağında ezilme meydana geldiğini ancak durumunun iyi olduğunu söyleyerek, ambulans şoförüne tepki gösterdi. Oğluna çarptıktan sonra durmayarak yoluna devam eden ambulans şoförü hakkında şikayetçi olduklarını belirten Mehmet Yaman, "Yolu geçmeye çalışırken, hızla gelip oğluma çarptı. Şoför bizimle ilgileneceğine bağırıp çağırdıktan sonra yoluna devam etti. Biz de plakasını aldığımız ambulansı şikayet ettik" dedi.

Kazanın ardından yaralı çocuğu ve ailesini hastanede ziyaret eden Bartın Şoförler Cemiyeti Yönetim Kurulu üyeleri, ambulans şoförü hakkında soruşturma başlatacaklarını ve gerekli işlemlerin yapılacağını söyledi. Öte yandan, kendi kardeşini Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götüren ambulans şoförü Ersan Özşal, hakkındaki suçlamaları kabul etmeyerek, "Çocuğu ambulansa koyun hastaneye götüreyim dedim, babası izin vermedi" diyerek kendini savundu.

Rahatsız olan kendi kardeşini hastaneye yetiştirmeye çalıştığını söyleyen Özşal, "Babası çocuğu hastaneye götürmeme izin vermeyince ben de polisi aradım ve gerekli yetkililere durumu bildirdim. Ambulansta hasta vardı, mecburen yoluma devam ettim" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber