Şehit annesi için zaman durdu

Erzincan'da 4 yıl önce teröristlerin döşediği mayının patlaması sonucu şehit olan Abdullah Aydın Emer'in annesi Tülay Yaşar için oğlunun şehit olduğu 11 Ağustos 2008'de saat 10.30'dan itibaren zamanın durdu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Haziran 2012 10:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kocaeli Üniversitesi Biyoloji Bölümü'nde okurken eğitimini yarıda bırakıp vatani görevini yapmak üzere askere giden Abdullah Aydın Emer, askerliğinin bitimine 92 gün kala Erzincan'ın Kemah ilçesinde 11 Ağustos 2008 günü teröristlerin yola döşediği mayının patlaması sonucu 9 arkadaşıyla birlikte şehit oldu. Abdullah Aydın Emer'in annesi Tülay Yaşar (42), oğlu şehit olduktan sonra onun odasını bir müzeye çevirerek ondan geriye kalan bilgisayarını, künyesini, kıyafetlerini, cüzdanını, misketlerini muhafaza ediyor.

Oğlunun mezarının bulunduğu Adana'dan ayrılmamak için İstanbul'a giden eşinden de boşanan Tülay Yaşar, oğlunun hatıralarıyla ayakta duruyor. Şehit annesi, oğlunun müzeye çevirdiği odasında onun şehit olmadan önce açtığı sosyal paylaşım sitesini de hala yaşatarak onun yerine kullanıyor. Oğlunun acısına dayanamayan anne onun odasını fanatiği olduğu Beşiktaş renkleri ve formasıyla süslerken oda da bulunan saat ve takvim hiç ilerlemiyor. Takvim yaprağı oğlunun şehit olduğu 11 Ağustos 2008'i, saatler ise şehit olduğu haberini öğrendiği 10.30'u gösteriyor.

Kendisinin oğul, evladının ise vatan aşkıyla yandığını belirten Yaşar, "Oğlum asker olmayı çok istiyordu. Benim oğlum 'arkadaşlarım orada vatanı savunurken ben burada rahat rahat gezemem' diye eğitimini bırakıp askere gitti. Çok sevdiği vatanı uğruna şehit oldu. Ben oğlumu çok seviyordum onun için onun şehit olduğu gün ve şehit olduğunu öğrendiğim saatte kaldım ben. Hayat bitti artık benim için ben yaşamıyorum sadece nefes alıyorum. Bu acının tarifi yok. Acım her gün daha da artıyor. Böyle bir acı yok" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber