ÇED raporu verilen tuzlalarda üretim ağustosta başlayacak

Tuz Gölü'nde tuz çıkarmak için geçen yıl ihalesi yapılan tuzlalar, Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporu aldı. Tuzlalarda Ağustos ayından itibaren tuz üretimi yapılması bekleniyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Haziran 2012 10:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara'nın Şereflikoçhisar ilçesinin ekonomisini canlı tutması beklenen tuzlaların ÇED raporunu almasıyla birlikte, tuz üretim çalışmalarının hızlandırılacağını kaydeden Şereflikoçhisar Ticaret Odası Başkanı ve aynı zamanda Tuzgölü Maden Tuz ve Kimya Sanayi Ürünleri Pazarlama Nakliyat Ticaret AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Yasin Tekin, ihaleden sonra en önemli olan ÇED raporu alımı aşamasının da sorunsuz bir şekilde çözüldüğünü söyledi. Alınan ÇED raporu ile birlikte firmaların Tuz Gölü'nden tuz çıkarmak için tesislerini kurabileceklerini ifade eden Tekin, ??Şereflikoçhisar'a kazandırılan 10 yeni tuzlanın 5 tanesi ÇED raporlarını aldı. Bundan sonra tuzlamızın ruhsatlaşma süresi başladı. Çok yorucu geçen bu süreçte Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nden ÇED belgesini almamız gerekiyordu. İşlerimizi zorlaştırmaya çalışan kişiler bu sürecin uzaması için bizleri mahkemeye verdi, ama biz 18 Haziran itibariyle ÇED raporunu aldık. Bundan sonraki süreçte İl Özel İdaresi'nden GSM ve Maden İşleri Genel Müdürlüğü'nden işletme için izin belgesi alıp tuz üretimine başlayacağız. Tuz Gölü'nde alt yapı çalışmalarına başlama hakkını elde ettik, Ağustos ayında tuz üretimine başlayacağız. Almanya'dan 700 Bin TL'ye tuz makineleri sipariş ettik. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.'' açıklamasını yaptı.

Geçen yıl yapılan tuz üretim ihalesine girerek ihaleyi kazanan 10 firmadan sadece 5 firmanın ÇED raporu aldığını ve bu firmaların Ağustos ayından itibaren Tuz Gölü'nde tuz arama çalışmalarını yapacaklarını belirten Tekin, adı geçen firmaların yaklaşık 3 bin kişiye de iş istihdamı sağlayacağını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber