Çenç şebekesine polis tokatı

Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri filmleri aratmayan operasyonla kamyon hırsızlığına karıştıkları gerekçesiyle 5 kişiyi göz altına aldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Haziran 2012 11:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gelen bir ihbarı değerlendiren Asayiş Büro Amirliğine bağlı ekipler operasyon için düğmeye bastı. Çaldıkları kamyonları parçalayarak parça parça satan şebeke üyelerinin kaçmak için İstanbul'dan kiraladıkları 2012 model araç uydudan teknik takibe takıldı. Bunun üzerine Çerkezköy'den İstanbul'a hareket eden bir asayiş ekibi aracı takibe alırken, aracı Çorlu'ya kadar izledi.

Filmleri aratmayan operasyonda son nokta ise Çorlu Hıdırağa Mahallesi'nde konuldu. Şebeke üyelerinin önünü keserek zanlıları kıskıvrak yakalayan asayiş ekipleri üç zanlıyı ilk olarak Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürdü. Burada yapılan işlemlerin ardından M. D., A. K. ve A. K. gece 11.30 sularında 4 ekiple birlikte Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. Yapılan sorgulamada şebeke üyelerinin 4 kamyon çaldığı, 4 kamyondan ikisini parçalandıkları belirlendi.

Yapılan soruşturmada şebeke üyelerinin parçaladıkları kamyonların parçalarının bir kısmını sattıkları, bir kısmını ise satmaya çalıştıkları tespit edildi. Asayiş ekipleri operasyon devamında sağlam halde ele geçirilen 2 kamyonun bulunduğu alanda operasyonu devam ettirdiler. Çalınan kamyonlardan biri Çerkezköy'de, bir diğeri ise Çorlu'da bulunurken, Bir kamyonun da Çerkezköy'de parçalandığı öğrenildi. Yapılan aramalarda şebeke üyelerinin kamyonları parçalamakta kullandıkları çok sayıda malzemede de ele geçirildi.

3 şebeke üyesinin gözaltına alınmasının ardından soruşturmayı genişleten emniyet güçleri 2 kişiyi daha yakalayarak gözaltına almayı başardı. İlçe emniyet müdürlüğü ekipleri 5 zanlı için soruşturmayı derinleştirerek sürdürüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber