'Veri paylaşım protokolü ihracata rekabet gücü katacak'

Mersin Girişimci İşadamları Derneği (MEGİAD) Başkanı Alper Gürsoy, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile Türkiye İhracatçılar Meclisi arasında imzalanan veri paylaşım protokolünün ihracata rekabet gücü kazandıracağını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Haziran 2012 16:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gürsoy yaptığı açıklamada protokolün iş dünyası için büyük önem taşıdığını ifade etti. Anlaşmanın liman kenti Mersin'i de yakından ilgilendirdiğini anlatan Gürsoy, ?Gümrük işlerinin hızlanması, bürokratik işlemlerin minimum seviyeye indirilmesini sağlayacak protokol sayesinde maliyetler düşecek ve ihracat ibresi hızla yükselecek.? şeklinde konuştu.

Söz konusu protokolün içeriğine ilişkin değerlendirmede bulunan Başkan Gürsoy, şunları söyledi: ?Gümrük işlerinin hızlandırılmasını sağlayacak en önemli detaylardan birisi, ?Tek Pencere Sistemi.' Bu sistem sayesinde ihracatçı tek bir noktaya başvuracak ve sadece oradan onay alarak ihracat yapacak. Böylece gümrük işlemleri sırasındaki zaman kaybının önüne geçilecek.?

Gümrükte yaşanan bürokratik engellerin önüne geçecek bu anlaşma ile ihracat işlemlerinin hızlanacağını vurgulayan Gürsoy, ?Mersin'i daha fazla ilgilendiren bu anlaşma, şehrin ihracat kapasitesini önemli ölçüde arttıracak ve uluslararası pazardaki rekabetimizi hızlandıracak.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber