Otomobil hırsızını uydu takip sistemi yakalattı

Tuzla'da, alışveriş yapan vatandaşın otomobilini çalan hırsız, kiraladığı otomobildeki uydu takip sistemi sayesinde kıskıvrak yakalandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Haziran 2012 16:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gün ortasında gerçekleşen hırsızlık olayı, güvenlik kameraları tarafından da kaydedildi.

Cadde üzerindeki bir büfeden alışveriş yapmak isteyen Şahin Koç, 34 DY 5628 plakalı otomobilini büfenin önünde park etti. Çevredeki iş yerlerinin güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde otomobilinin kapısını açık halde ve kontak anahtarını da üzerinde bırakan Koç, daha sonra büfeye girdi. Bu sırada caddeden geçen beyaz bir otomobilde kapısı açık durumdaki otomobilin yanından geçtiği sırada hızını azalttı ancak durmayarak devam etti. Kısa süre sonra sıcak havaya rağmen kapüşonlu mont giyinen bir kişi, hızla otomobile doğru yürüyerek büfenin yanından geçti. Birkaç metre sonra geri dönen şahıs, bir süre etrafı gözetledikten sonra kapısı açık olan otomobile hızlıca girerek kayıplara karıştı.

Birkaç dakika sonra alışverişini tamamlayarak dışarıya çıkan Şahin Koç, otomobilinin yerinde olmadığını görünce şaşkına döndü. Şahin Koç ve büfe işletmecisi, hemen telefon ile durumu polis ekiplerine bildirdi.

Olay yerine gelerek çevredeki güvenlik kameralarını inceleyen polis, hırsızlık olayını gerçekleştiren kişinin olayından birkaç saniye önce çalınan otomobilin yanından yavaşlayarak geçen beyaz otomobilden inen şahıs olduğunu belirledi. Kamera kayıtlarından olayda kullanılan otomobilin plakalarını belirleyen Tuzla Asayiş Büro Amirliği ekipleri, otomobilin Gebze'den kiralandığını tespit etti. Otomobili kiralayan şirketin bilgisayarlarındaki GPRS kayıtlarını inceleyen ekipler, belirledikleri adresleri takip altına aldı. Gebze bölgesinde gidilen bir adreste çalınan otomobili gören polis, pusuya yatarak otomobili çalan Ersin B.'yi (20) kıskıvrak yakaladı. Çok sayıda ev ve iş yerinden hırsızlık ile otomobil hırsızlığından sabıka kaydının bulunduğu öğrenilen zanlı, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber