Tek tip modern taksi durakları hizmete hazır

İnegöl Belediyesi, şehir estetiğine uygun, taksicilik sektörünü belli standartlara kavuşturmak amacıyla Tek Tip Modern Taksi Durakları Projesi'ni hayata geçirdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Haziran 2012 16:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, milat sayılabilecek projeler ürettiklerini belirtti. Aktaş, 11 adet modern tek tip taksi durağı projesi ile Türkiye'de bir ilk olan uygulamayı İnegöl Belediyesi olarak gerçekleştirdiklerini söyledi.

İnegöl Belediyesi olarak, sadece şehrin mevcut ve geleceğine dair projeler üretmediklerini, sosyal sorumluluk projelerine de el attıklarını ifade eden Aktaş, şunları söyledi: ?Bu projemiz, aslında fiziki bir proje gibi gözükse de özünde sosyal boyutu ağır basan bir projedir. Çünkü bu projemiz, 90 taksi işletmecisi esnafımızı ve dolayısıyla da 90 aileyi direkt olarak ilgilendirmektedir. İlçemizdeki esnaf gruplarının işlerini daha da açacak, onlara daha iyi imkân ve ticaret ortamı sağlayacak projelerimiz, şehrimizi geleceğe taşıyan vizyonunu etkileyen küçük gibi gözüken ama katma değeri önemli yatırımlarımızdır.?

Başkan Aktaş, bundan önce ilçenin birçok yerinde, saç ve teneke dahil her türlü malzemeden yapılmış, hiç bir estetiği olmayan taksi duraklarının mevcut olduğuna işaret etti. Aktaş, bunların yerine şehrin estetiğine uygun, modern, mimari tasarım özelliği olan, vatandaşın taksi aradığında rahatlıkla fark edebileceği, görsel güzelliği olan, düzenli ve İnegöl'e yakışır bir projeyi hizmete sunduklarını belirtti.

Bu proje ile taksici esnafına güzel bir mekân kazandırmanın yanı sıra kurumsallaşmasını ve sistematiğe bağlanmasını da sağladıklarını belirten Aktaş, şöyle dedi: ?Tüm taksici esnafı tek merkezden yönetilecek. Ziraat Bankası yanındaki durak tüm taksicilerin merkez noktası olacak. Tüm taksiciler 444 3 153 numarası ile tek numaradan hizmet verecek. Vatandaşların taksi durağının telefon numarası arama sorunu bitecek. Her gece 3 taksi nöbete bırakılacak. Böylelikle daha önce her taksi durağında bırakılan gece nöbetçi çilesi son bulacak. Ayrıca, bazı duraklarda hiç bırakılmayan gece nöbetçisi uygulamasını da ortadan kaldıracak. Gece tarifesi ortadan kalkacak. Böylelikle 'şuncacık yola bu kadar para olur muymuş?' çilesi son bulacak. Her taksicinin yaka kartı bulunacak ve araçlarında bu kart asılı tutulacak. Böylelikle, kişinin kooperatife bağlı çalışan bir şoför olduğu güveni ortaya konulmuş olacak. Bu sistemin en önemli özelliği ise dönerli sisteme geçmek olacak. Yani, bir gün bir durakta hizmet veren taksici kardeşimiz, başka bir gün başka bir durakta hizmet verecek. Çok işlek bir durakla az iş yapan durak arasındaki para politikası dengelenmiş olacak. Böylelikle bir gün çalışılıp bir gün boş kalma devri ve boş yere gezme devri kapanacak. Bu sistem ile zor şartlar altında para kazanmaya çalışan taksici esnafının adaletli para kazanması sağlanmış olacak.?

Bu sistemde, adres bulmaya son verecek navigasyon sistemi, GPS araç takip sisteminin geleceğe dönük uygulanmaya alınacağını bildiren Başkan Aktaş, ?Tüm araçların araç sigorta işi de yine geleceğe dönük kooperatif bünyesinde çözülecek. Tek tip taksi durakları, bu yönleriyle Türkiye'de ilk olmakla kalmayıp, İnegölümüzde ikinci kardeşlik projesidir. Ben tüm taksici esnaflarımızı bu tek çatı oluşumlarından dolayı kutluyor, taksici esnafımıza bol ve bereketli kazançlar diliyorum.? dedi.

Temsili olarak Fatih Camii'nin karşısında yapılan modern taksi durağının açılışında konuşan İnegöl Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Bahattin Korkmaz da Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın her zaman esnafın yanında olduğunu dile getirerek, esnaf adına önemli çalışmalar yapıldığını kaydetti.

Bursa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Hasan Topçu ise İnegöl'e yakışan tek tip modern taksi duraklarının kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Yapılan konuşmaların ardından, İnegöl Taksiciler Kooperatifi, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş'a bir adet taksi maketi hediye ederken, projede emeği geçenlere de plaket takdim etti. Törenin son bölümünde ise emniyet müdürlüğü karşısında bulunan yeni taksi durağı temsili olarak hizmete açıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber