Sağlıkçılardan Hükümete 'İKRAMİYE ' protestosu

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Temmuz 2005 20:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'na bağlı sağlık çalışanları, SSK'ların Sağlık Bakanlığı'na devrinin ardından ek ödemelerinin ve ikramiyelerinin kesilmesini protesto etti.

KESK'e bağlı sağlık çalışanları Dışkapı Eğitim Hastanesi Acil Servisi önünde hükümetin ek ödeme zamlarını kesmesini protesto etti. "AK Parti sağlığa zararlıdır", "İkramiyelerimiz gasp edilemez" şeklinde slogan atan sağlık çalışanları, "Ek ödemelere dokunma", "Baskılara boyun eğmeyeceğiz", "Sağlık alanının seyircisi değiliz sahibiyiz" yazılı dövizler açtı.

Sağlık çalışanları adına bir basın açıklaması yapan KESK Ankara Şube Başkanı Adem Bulat, SSK'ların Sağlık Bakanlığı'na devreden hükümetin, hizmetten yararlanan halkın ve sağlık emekçilerinin haklarını gasp etmeye devam ettiğini belirterek, devredilen kuruluşlarda çalışan sağlık emekçilerinin yaşadıklarının ise yılan hikayesine döndüğünü söyledi. Devir yasasında çalışanların özlük haklarının kayba uğradığını ifade eden Bulat, "Hala nöbet ücretlerini almakta sorun yaşayan, atama yaptırmayan, geçici görevlere maruz kalan çalışanların, bu kez de senede iki kez ödenen ikramiyeleri 6'ya bölünüyor. Ayrıcaca, maaş artışları ek ödemelerden düşürülerek, hiçbir artış yapılmamış sayılmak isteniyor" diye konuştu.

Bulat, Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü tarafından resmi yazı gönderilmeyip, il saymanlıkları aracılığıyla sözlü bildirimle sağlık emekçilerinin maaş artışının gasp edildiğini ifade etti. Hükümetin, SSK devriyle su yüzüne çıkan, devamında getirilmek istenen yasalarla daha da belirginleşecek olan sağlıkta kaosun altında kalacağını belirten Bulat açıklamasına şöyle devam etti: "Biz SES olarak haklarımızı korumak ve geliştirmek için bunda önce olduğu gibi bundan sonra da mücadelemizi tüm sağlık ve sosyal hizmet emekçileriyle buluşturarak büyütmeye devam edeceğiz. Bu uygulamaların altında biz sağlık emekçileri değil, IMF'in direktifleriyle hareket eden hükümet kalacaktır. Devir sürecinde sağlık çalışanlarının mağdur edilmeyeceği sözünü veren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ile Sağlık Bakanını sözlerini tutmaya davet ediyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber