ESİDEF, ABD'nin en eski düşünce kuruluşunun Türkiye direktörünü ağırladı

Ege ve Batı Akdeniz Sanayici ve İşadamları Federasyonu (ESİDEF) organizasyonunda İzmir'de bir gün misafir olan Brookings Enstitüsü Türkiye Programı Direktörü ve Amerikan Harp Akademisi Türkiye Masası Koordinatörü Prof. Dr. Ömer Taşpınar, işadamlarına önemli bilgiler aktardı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Haziran 2012 10:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ESİDEF üyesi İzmir Genç İşadamları Derneği (İGİD)'ndeki kahvaltılı toplantıda konuşan Prof. Dr. Taşpınar, ?Türkiye-ABD ilişkileri, altın dönemini yaşıyor. Bunun, başta Türkiye olmak üzere her iki ülke için de çok önemli kazanımlara zemin hazırlayacağını düşünüyorum. Amerika, gerek ekonomik gücü gerekse dünya üzerindeki siyasal stratejisiyle çok önemli bir konumda. Sadece Irak savaşının toplam maliyeti 4 trilyon dolar olan bu ülkenin, gerek askeri gerek siyasi gerekse ekonomik gücünü siz tahmin edebilirsiniz. Hal böyleyken büyümek ve küresel alanda etkin bir rol almak istiyorsak ABD ile hem ekonomik hem de siyasi ilişkilerimizi her zaman doğru zeminde buluşturmalıyız. Bu bağlamda Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) ve üyesi federasyonlarından ESİDEF gibi iş dünyası sivil toplum örgütlerinin faaliyetlerini çok önemsiyorum. Bu ülkede söz sahibi olmak ve etkin bir lobi yapmak istiyorsanız, ekonomik gücünüzle birlikte ticari birliktelikler kurmalısınız. Ben sizi ve yaptıklarınızı yakından takip eden biri olarak bunları takdirle karşılıyorum.? dedi.

Daha sonra Gediz Üniversitesi'ni de ziyaret eden Taşpınar, ardından ESİDEF'in merkezinde Başkan Vekili Ömer Yerkazanoğlu tarafından karşılandı. Burada yapılan görüşmede Yerkazanoğlu, "ESİDEF olarak faaliyet alanımız, sadece işadamlarımızı yurtdışına taşımak değil. Onları yurtdışından getirdiğimiz stratejik ve etkin misafirlerimizle buluşturarak fikir alışverişi sağlamak. Bu bağlamda bugün burada misafir ettiğimiz Prof. Dr. Ömer Taşpınar, 16 yıldır Amerika'da yaşayan ve çok önemli kurumlarda görev yapan bir isim. Örneğin Amerikan Harp Akademisi'nde 'Türkiye ve ABD İlişkileri' dersi veriyor. Bunun yanısıra Amerika'nın en eski düşünce kuruluşu olan Brookings Enstitüsü Türkiye Programı Direktörü olarak görev yapıyor. Birçok gazetede köşe yazarlığının yanısıra uzmanlık alanında çıkarmış olduğu kitaplar da var. Böylesine önemli bir konukla üyelerimizi buluşturmak, hem faaliyetlerimizden bahsetmek hem de kendisinin tecrübelerinden istifade etmek son derece önemli diye düşünüyorum. Böylesi biraraya gelişler, ekonomik vizyonumuzun tetikleyici unsurları olacaktır." şeklinde konuştu.

Toplantının ardından yine ESİDEF üyesi Manisa Sanayici ve İşadamları Derneği'nde akşam yemeğine katılan Prof. Dr. Taşpınar, bir günlük programın tertiplenmesinde emeği geçen ESİDEF üyelerine teşekkür etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber