Hem Kur'an-ı Kerim'i hem okuma yazmayı öğrendiler

Karaman İl Müftülüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan ortak eğitim seferberliği başarıyla sonuçlandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Haziran 2012 11:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Okuma yazması olmayan 50 yaş ve üzerindeki bayanlar hem Kur'an-ı Kerim hem okuma yazmayı öğrendi.

Karaman Özdoğru Kur'an Kursu'na kaydolan 50 yaş ve üzerindeki 12 bayan, Kur'an-ı Kerim ve okuma-yazmayı öğrenmeyi başardı. Her iki kursta başarılı olan bayanlara Karaman İl Müftüsü Nuri Değirmenci ve İl Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy tarafından belgeleri, düzenlenen törenle verildi.

İl Müftüsü Nuri Değirmenci, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte yürüttükleri projenin başarılı olacağına inançlarının tam olduğunu belirterek, ?Kursiyerlerimiz, alanında başarılı olan öğretmenlerimizden hem okuma yazma kursu hem Kur'an dersleri aldılar ve her ikisinde de başarılı oldular. Ben tüm kursiyerleri başarılarından dolayı kutluyorum.? dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy da yaptığı konuşmada, eğitim öğretimin hangi yaşta olursa olsun ortam hazırlanıp verilmesine dikkatleri çekerek, öğrenmenin yaşının olmadığını, eğitimin hayat boyu devam eden bir süreç olduğunu söyledi. Aksoy, cehaletin insan için en büyük sorun olduğunu dile getirerek, ?Bu sorunu çözmek için bütün toplum olarak var gücümüzle çalışmamız gerektiğine inanıyorum. Bu kursun açılmasında bizden yardım ve desteklerini esirgemeyen İl Müftülüğü'ne teşekkür eder, kursiyerlerimizi her iki alanda da göstermiş oldukları başarılardan dolayı kutlar, başarılarının devamını dilerim.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber