Kemer Belediyesi'ne operasyonda, başkan dahil 8 gözaltı var

Antalya'nın Kemer Belediyesi'ne düzenlenen polis operasyonunda, aralarında belediye başkanının da olduğu 8 kişi gözaltına alındı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Haziran 2012 13:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül dışındaki isimler, sorgulanmak üzere Antalya'ya getirildi.

Antalya Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sabah saatlerinde Kemer Belediyesi'ne operasyon düzenledi. Belediye birimlerinin yanı sıra birim amirlerinin evlerinde arama yapıldı. Mustafa Gül'ün ilçede olmadığını ve tekneyle denize açıldığını öğrenen güvenlik güçleri, başkana ulaşarak geri dönmesini sağladı. Gül, Kemer Yat Limanı'na geri dönerken, polis, başkanın evinde de arama başlattı. Evinde arama yapılan Başkan Gül, daha sonra polis ekipleri nezaretinde Kemer Belediye binasına getirildi.

Kemer Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, iki vatandaşın şikayeti üzerine başlattığı soruşturma kapsamında gerçekleştirilen operasyonda, Belediye Başkanı Mustafa Gül'ün yanı sıra Zabıta Amiri Vekili İ.C., Yeni Kemerspor Kulüp Başkanı S.U., Ruhsat Şube Müdürü E.O., İmar ve Şehircilik Müdürü N.M., Başkan Danışmanı G.Ç., Eski Kemerspor Başkanı İ.K., turizmci E.Ü. gözaltına alındı. Mustafa Gül dışındaki isimler, sorgulanmak üzere Antalya Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürülürken, başkan, belediyedeki arama çalışmalarına katıldı.

İçişleri Bakanlığı, şikayetler üzerine Kemer Belediyesi'ni denetlemesi için 8 ay önce müfettişlerini görevlendirdi. Operasyonun, bu denetim sonucunda, belediyede yolsuzluk yapıldığı ve ihaleye fesat karıştırıldığı iddiaları üzerine yapıldığı ileri sürülüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber