Annelerini kazada kaybeden çocuklar okullarda trafik dersi istedi

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde, geri manevra yapan otomobilin altında kalarak yaşamını yitiren Pedagog Canay Çamlıbel, Trafik İhtisas Komisyonu'nca hazırlanan rapor doğrultusunda kusursuz bulundu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Haziran 2012 14:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çamlıbel'in çocukları ise Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'e mektup yazarak, ilköğretim okullarında trafik dersi verilmesini istedi.

Kaza, 2011 Eylül ayında, Soğukkuyu Camisi yakınlarında meydana geldi. Özel Ege Bilge Rehabilitasyon Okulu'nun kurucusu olan 66 yaşındaki Canay Çamlıbel, işyerine giderken geri manevra yapan Ergül Kal'ın kullandığı otomobilin altında kalarak ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan Çamlıbel yaşamını yitirirken sürücü hakkında ceza mahkemesinde dava açıldı. Annelerinin ölümünün ardından hukuk mücadelesi başlatan çocukları, trafik terörüne karşı ceşitli imza kampanyaları ve eylemler yaptı. Ailenin açtığı tazminat davasının görüldüğü Karşıyaka 5. Asliye Hukuk Mahkemesi'ndeki duruşmaya, Trafik İhtisas Komisyonu'nun kazayla ilgili hazırladığı rapor ulaştı. Raporda, "Kentiçi trafiğinde karşıdan karşıya geçmekte olan yaya Çamlıbel'in, tali dahi olsa kusurlu sayılamayacağı sonucuna varılmıştır." dendi. Çamlıbel'in çocukları Heval Çamlıbel Ginyol, Ruşa Çamlıbel ve Armanç Çamlıbel, Bakan Dinçer'e bir mektup yazdı. Türkiye'deki trafik kazalarına dikkat çeken Çamlıbel ailesi, "Bizler eğitimin hayatı belirlediğine katılıyoruz. Yeni dönemde tüm okullarda trafik dersi olmasını istiyoruz. Hattâ okul öncesinden başlayarak çocuklarda trafiğin önemi ve kuralları konusunda farkındalık yaratılmasını umut ediyoruz." şeklindeki mektubu Milli Eğitim Bakanlığı'na gönderdi. Türkiye'deki ölümlerin çoğunun trafik kazası sebepli olduğunu söyleyen Heval Çamlıbel Ginyol, "Bu karar bizleri sevindirdi. Bu bir kaza değil, cinayettir. Annem iyi bir eğitimciydi, öğrencilerini çok severdi. O gün karşıya geçebilseydi, kurucusu olduğu özel eğitim okuluna girecekti. Trafikte ölümler ülkemizde zaten fazla, günde 25, yılda 10 bin insan ancak son günlerde bu sayının patladığını ve trafik kazalarındaki sürücü hatalarının çok ciddiği olduğunu, yaptırımlarınsa yetersiz kaldığını görüyoruz." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber