İKAYDER çalışmalarını sanayicilere anlatıyor

İnsan Kaynakları Yöneticileri Derneği (İKAYDER) yönetimi, tanıtım turları çerçevesinde ilgili kamu kurumlarıyla sanayicilere yönelik ziyaretlerine devam ediyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Haziran 2012 14:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi İşadamları Derneği (DOSABSİAD) ziyaret eden İK uzmanları, DOSABSİAD Başkanı Selim Yedikardeş ve Yönetim Kurulu tarafından karşılandı.

Derneğin kuruluş amacı ve çalışmalarından bahseden İKAYDER Başkanı Bülent Öz, ülke ekonomisi ve istihdamına önemli katkılar sağlayan Bursa'da, yaklaşık 5 bin civarında İK uzmanının istihdam edildiğini söyledi. Öz, derneklerinin en önemli amacının, meslektaşlarının tek bir çatı altında toplanması ve sorunlarına çözüm bulunması olduğunu söyledi.

İK uzmanların en önemli görevlerinden birisinin de sanayici ile işçi arasında köprü vazifesi gördüğünü ifade eden Öz, ?Mavi yakalı diye tabir ettiğimiz işçimizin çalışma başarısını ve işletmedeki uyum düzeyini arttırıcı çalışmaları en uygun şartlara göre planlama ve yürütmesini uygularken, öte yandan da işletmenin personel politikasını geliştirmek için çalışmalar yapar, personelin özlük haklarının uygulanmasını, sanayicimizin de önünü açacak olan teşvik paketleri ve destekleri yakından takipçisi olur. İK uzmanları bir nevi endüstri psikologlarıdır.? dedi.

Türkiye'de İK uzmanı kavramının son yıllarda büyük firmalardan başlayarak girişimci KOBİ'lere kadar yaygınlaştığını ifade eden DOSABSİAD Başkanı Selim Yedikardeş ise bir sanayici ve STK temsilcisi olarak derneğin kurulmasından dolayı mutluluk duyduğunu ifade etti.

Türkiye'de her alanda olduğu gibi nitelikli İK uzmanlarına da ihtiyaç olduğunu ve bu ihtiyacın giderek arttığına dikkat çeken Yedikardeş, Türkiye'de işsizlik sorununun bulunmadığını savundu.

Yedikardeş, ?Türkiye'de bundan birkaç yıl önce sanayide çalışacak nitelikli eleman ihtiyacı olduğunu söylerdik, fakat bugün çalışacak eleman sorunu var. Ülke sanayimiz her geçen gün gelişiyor. Türkiye'de sanayideki iş gücü giderek artarken, işsizlik rakamları her yıl önemli ölçülerde düşüş gösteriyor.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber