Sünnet için en uygun zaman 2 yaş öncesi veya 6 yaş sonrası

Yazın gelmesiyle aileler sünnet hazırlıklarına başlarken, uzmanlar sünnet için en uygun yaşın 2 yaş öncesi veya 6 yaş sonrası olduğunu belirtiyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Haziran 2012 14:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

"Erkekliğe atılan adım" olarak görülen ve düğünlerle kutlanan sünnet için birden çok erkek çocuğu olan aileler, bir seferde çocuklarının sünnetlerini yaptırmayı tercih ediyor. Bu da bazen çocukların psikolojik ve fizyolojik olarak uygun olmayan zamanlarda sünnet olmasına neden oluyor. Universal Hastaneler Grubu'na bağlı Universal Ege Sağlık Hastanesi Çocuk Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Raziye Ergün, sünnetin cinsel kimliğin kazanıldığı 2-6 yaş arası yapılmasının çocukta yaşanacak psikolojik travmalardan dolayı pek tercih edilmemesi gerektiğini belirterek, "Sünnet, ya çocuğun ne yapıldığını anlayamayacağı ve yabancıyı tanıyamayacağı kadar erken dönemde ya da sağlıklı iletişim kurulabilecek Çağa geldiğinde yapılmalıdır. İdrar yolu enfeksiyonu geçiren, böbreklerinde doğuştan sorunları olan çocuklarda sünnet enfeksiyon riskini azalttığı için önerilmektedir" dedi.

Hem dinsel nedenlerle hem de koruyucu ve tedavi edici yönüyle sağlıkla yakından ilişkili olan sünnetin cerrahi bir operasyon olduğunu belirten Ergün, "Sünnetin ideal olarak hastane ortamında bir ameliyat ciddiyetinde, uzman ve bu konuda deneyimli hekimler tarafından gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Uygun koşullar altında gerçekleştirilen sünnetlerde hem tıbbi hem de psikolojik komplikasyonların gelişme olasılığı son derece azdır" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber