Katiplikten avukatlığa...

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Temmuz 2005 12:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa Adliyesi'nde görev yapan bir katip, hukuk fakültesini bitirerek avukat oldu.

Adalet Meslek Yüksek Okulu'nu üçüncülükle bitiren Özgür Yıldız, memurluk imtihanını da kazanarak, Bursa Adliyesi'nde zabıt katipliği yapmaya başladı. Dikey geçişle Ankara Hukuk Fakültesi'ne girmeye hak kazanan Yıldız, 4 yıllık öğretim hayatı boyunca hem katiplik, hem de öğrencilik hayatını sürdürdü. İmtihanlar için Ankara ile Bursa arasında mekik dokuyan Yıldız, eğitimini tamamladı. Memurluktan istifa eden Yıldız, katip olarak görev yaptığı adliyede bu kez staj yaparak avukatlık mesleğine başladı.

Baro Staj Eğitim Merkezi'nde düzenlenen ruhsat töreninde duygulu anlar yaşandı. Azmiyle herkesi duygulandıran Özgür Yıldız'ı, adliyede birlikte görev yaptığı memur arkadaşları yalnız bırakmadı. Bazı katipler, gözyaşlarını tutamadı. Ruhsatını bürosunda staj yaptığı avukat Ahmet Mutlu'nun elinden alan Yıldız'ın cübbesini ise anne ve babası giydirdi.

Başarıyı pek çok şeyden fedakarlık etmeye borçlu olduğunu söyleyen Yıldız, "Herkes hafta sonları gezerken, ben evime kapanıp ders çalıştım. Bütün hafta adliye gibi yoğun bir yerde görev yapıp, hafta sonları dinlenmek yerine ders çalışmanın ne demek olduğunu artık siz düşünün. Çok şükür ki Allah utandırmadı. Başarılı oldum" dedi.
Anne Gül, baba Rıza, kardeşleri Hülya ve Murat Yıldız da, çiçeği burnunda avukatın mutluluğunu paylaştı. Törende baro yönetimi ve çok sayıda avukat hazır bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber