Mazlumder Genel Başkanı Ünsal açıklaması

İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (MAZLUMDER) Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal, "Suriye'deki olayların sona ermesi için Birleşmiş Milletler ve diğer güçlerin karar alması gerekmektedir" dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Haziran 2012 20:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ünsal, MAZLUMDER Kayseri Şubesi'nce Kocasinan Belediyesi Meclis Salonu'nda düzenlenen "Suriye'de Katledilen İnsanlık" konulu söyleşiye katıldı.

Suriye'de insanlık dramı yaşandığını dile getiren Ünsal, Suriyeliler'in tamamen yaşamsal isteklerden dolayı hayatını kaybettiğini, olayların sona ermesi için uluslararası güçlerin devreye girmesi gerektiğini söyledi.

Suriye'deki olayların kısa sürede sona ermesinin mümkün olmadığını savunan Ünsal, şunları kaydetti:

"Suriye halkı, biz de orada yaşıyor olsaydık bizim de talebimiz olacak şeyleri istedi. 2 milyon sürgün Suriyeli'nin kendi vatanına dönmesini istedi. Anayasada değişiklik, özgür basın istedi. Özgür siyasal katılım ve çok partili siyaset istedi. Ekonomik adalet istedi. Bu isteklerin hepsi meşru taleplerdir. Ama karşılığında Suriye rejimi tıpkı Bosna'da Sırplar'ın, Hırvatlar'ın Boşnaklar'a yaptığı gibi son derece meşru ve makul talepleri, vahşi bir şekilde bastırdı. Bu başkaldırı süreci yaklaşık 1,5 yıla yaklaştı. 15 bine yakın insan, meşru talepleri dile getirdiği için hayatını kaybetti. Suriye'de hala bir çıkış yolu gözükmüyor. Suriye'deki olayların sona ermesi için Birleşmiş Milletler ve diğer güçlerin karar alması gerekmektedir."

Muhabir: Mustafa Önal / Orhan Canbulatel

Yayıncı: Tarkan Demir

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber