Üniversitenin 'irticai propaganda' iddiası ile memurun ihracı talebine YÖK'ten ret

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Temmuz 2005 16:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (ZKÜ) yönetiminin, irticai propaganda yaptığı iddiası ile memur Hasan Başar'ın ihracı talebi, YÖK tarafından geri çevrildi.

ZKÜ'de memur olarak çalışan Hasan Başar, türbanlı olduğu için eşinin kampüsten dışarı çıkarıldığını, kendisinin de bunun üzerine şikayet dilekçesi yazdığını belirterek, "Şikayet dilekçem, üniversite yönetimi tarafından irticai propaganda olarak algılandı ve YÖK'e başvurularak ihracım istendi" dedi.
Eşini, rahatsızlığı nedeniyle ZKÜ Tıp Fakültesi'ne götürdüğünü kaydeden Hasan Başar, "Ancak burada eşime başı örtülü olduğu için bakılmadı. Merkez Kampüsü'nde yaşanan olayda, eşimi dışarı çıkardılar. Olaya tepki göstermek için ben de bir dilekçe yazdım. Ancak Üniversite yönetimi, dosyama dilekçeyi de ekleyerek YÖK'e göndermiş. Dosyamda ise irticai propaganda yaptığım gerekçesi ile memurluktan ihracım istenmiş. Bulduğum bir hukuk kitabı ile tek başıma hazırladığım savunmamı YÖK'e gönderdim. YÖK ise ihraç istemini reddederek beni haklı buldu. Bu süreçteki maddi ve manevi kayıplarımız nedeniyle Üniversiteye 1 trilyon liralık tazminat davası açtım" diye konuştu.

Dava için avukat tutmayan Başar, 27 Temmuz tarihinde yapılacak ilk mahkemede YÖK'te olduğu gibi kendi kendisini savunacağını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber