PKK bir yılda 85 kişi kaçırdı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 24 Haziran 2012 11:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

İçişleri Bakanı Şahin, terör örgütünün son 1 yıl içerisinde 85 kişiyi kaçırdığını açıkladı. Şahin bu kişilerden 75'inin serbest bırakıldığını bildirdi

ÖNDER YILMAZ Ankara

Terör örgütü PKK, terör saldırılarının yanı sıra işçi, öğretmen, emniyet görevlisi, vatandaş ve turist kaçırma eylemlerine yönelirken, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, ?Kaçırılan kamu görevlisi personelin maaş ve diğer sosyal haklarıyla ilgili ödemeler banka hesaplarına düzenli olarak aktarılmaktadır? dedi.

MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, kaçırılan devlet görevlileri ve vatandaşların akıbetini TBMM gündemine taşıdı. Akçay'ın sorularına yanıt veren Şahin, şunları kaydetti:?Demokratikleşme adımları ile eşzamanlı olarak güvenlik tedbirlerinin daha etkin bir şekilde uygulanması ve örgütün bölgedeki etkinliğinin önüne geçilebilmesi amacıyla hem il ve ilçelerdeki yapılarına hem de kırsaldaki unsurlarına yönelik güvenlik tedbirleri en üst seviyede alınmaktadır.?

Şahin, kaçırılan kamu görevlisi personelin maaş ve diğer sosyal hakları ile ilgili ödemelerin banka hesaplarına düzenli olarak aktarıldığını belirterek, ?Personelimizin hayatını kaybetmesi, şehit olması veya kaçırılması gibi olaylarda uzman psikologlarımız tarafından aileler yerinde ziyare edilerek psikolojik destek sağlanmaktadır? dedi. Şahin, MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır'ın soru önergesine verdiği yanıtta ise, PKK'nın yol kesme suretiyle gerçekleştirdiği adam kaçırma eylemleri için, ?PKK/KCK terör örgütü tarafından 12 Haziran 2011'den bu güne kadar 85 vatandaşımız kaçılmış olup, 75'i serbest bırakılmıştır. Vatandaşlarımızdan bir kısmının yol kesme suretiyle kaçırıldığı aynı eylemde kaçırılmayan diğer şahısların ifadelerinden ve ayrıca terör örgütüne yakın basın yayın organlarında çıkan haberlerden anlışılmıştır? ifadesini kullandı.

İstihbarat paylaşımı

PKK/KCK terör örgütüne ilişkin her türlü istihbaratı önemle dikkate aldıklarını ve emniyet birimleriyle paylaştıklarını vurgulayan Şahin, şunları kaydetti:

?PKK/KCK terör örgüt tarafından gerçekleştirilmesi muhtemel olayların önüne geçilmesi huzur ve güven ortamının muhafaza edilmesi, şüpheli şahıs, poşet, araçlar üzerinde gerekli kontrollerin yapılması, daha duyarlı, bilinçli ve etkin bir şekilde görev ifası amacıyla, terör örgütünün yeni saldırı şekilleri, eylem taktikleri ve eylem yapacağına ilişkin alınan istihbari bilgilere ilişkin tüm emniyet birimlerimiz uyarılarak gerekli güvenlik tedbirlerinin artırılarak alınması sağlanmaktadır. ?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber