Çankaya'da kurulan Sabahattin Ali Parkı açıldı

Halka mal olmuş birçok şiir, öykü, roman ve derlemeyi Türk ve dünya toplumlarına armağan eden yazar Sabahattin Ali, doğumunun 105. yılında Çankaya'daki bir parkta adıyla yaşatılmaya devam ediyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Haziran 2012 17:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çankaya Belediyesi'nin Dikmen'de 5 bin metrekare alan üzerine kurduğu spor ve dinlenme alanları, yürüyüş yolları, bakı terasları ve çocuk oyun alanları bulunan Sabahattin Ali Parkı, görkemli bir törenle açıldı. Açılış; Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık'ın yanı sıra CHP Ankara İl Başkanı Zeki Alçın, CHP Çankaya İlçe Başkanı Mehmet Perçin, il ve ilçe kadın kolları üyeleri ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleşti.

Törende bir konuşma yapan Tanık, "Belediye olarak biz yurttaşımızı hangi dar sokakta ya da arka mahallede olursa olsun ihtiyaç duyduğu kentsel hizmete kavuşturmak zorundayız. Mazeret üretecek konumda değiliz ve bunun bilincindeyiz. Çankaya'ya sadece bu sene 40 yeni park ekleyeceğiz, bu 40 parkın 30 yılda yapılmış olan 300 park içerisinde önemli bir yer tutacağını tahmin edersiniz" dedi. Çankaya ve Ankara için önemli bir soluk alma mekanı haline gelecek 2 dev parkın da müjdesini veren Tanık, "Birisi Çukurambar'da hazırladığımız 80 bin metrekarelik Çansera Kent Bahçesi olacak, diğerini ise Çansera'nın bile 3 katı büyüklükteki Kırkkonaklar bölgesinde Bademlidere aksında projelendirdik" ifadelerini kullandı.

Çankaya Belediyesi'nin çok sayıda park yapmasının Büyükşehir Belediyesi'nde kıskançlığa neden olduğunu öne süren Tanık, Büyükşehir'in kendi ölçeğinde daha fazla park ve hizmet üretmesi gerekirken Çankaya Belediyesi'ni engellemeye çalıştığını iddia etti. Bunun yerine Çankaya'ya hizmet edilmesinin önemine değinen Tanık, "Yeter ki yapsın, bizim de elimizi tutmasın. Zira buna izin vermeyeceğiz, biz yapacağız, hizmete devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

"BAŞIN ÖNE EĞİLMESİN"

Bülent Tanık, ünlü edebiyatçı Sabahattin Ali ile ilgili olarak ise şu ifadeleri kullandı:

"Sabahattin Ali Anadolu'nun yetiştirdiği çok değerli insanlardan biri. Bir kız çocuğu var ama çok sayıda çocuğu yetiştirmiş birisi. Şiirlerini belki hepimiz bilmeyebiliriz ama birçoğu müzik olarak hepimizin kulağındadır. Ben diyorum ki, sevgili Sabahattin Ali, 'Başın öne eğilmesin, hiç aldırma.'"

CHP Çankaya İlçe Başkanı Mehmet Perçin ise, "Ben de bölgenin sakiniyim. Böyle bir parkı semtimize kazandırdığı için Belediye Başkanımıza ve mesai arkadaşlarına teşekkür ediyorum. Bir öğretmen olarak Sabahattin Ali gibi bir öğretmenin adının bu parka verilmesi beni çok daha fazla mutlu etti" şeklinde konuştu.

Sedir, ladin, Japon elması, çınar ve akçaağaç gibi türlerden oluşan yaklaşık 500 ağacın dikildiği parkın açılış töreni, halk müziği sanatçısı Hüseyin Turan'ın verdiği müzik ziyafetiyle devam etti. Turan'ın türküleriyle alanı dolduran yüzlerce vatandaş, çocuklarıyla birlikte türküler söyledi, halaylar çekti, Sabahattin Ali'nin şiirlerinden bestelenen şarkılara eşlik edip keyifli dakikalar geçirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber