Burç öğrencilerine TÜBİTAK'tan 4 bölge derecesi

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı tarafından yürütülen, amacı geleceğin bilim insanlarını yetiştirmek olan Ulusal Bilim Olimpiyatları'na katılan Özel Burç Fen ve Anadolu Lisesi öğrencileri, 4 bölge derecesi kazandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Haziran 2012 11:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Burç öğrencileri, bu yıl 20'ncisi düzenlenen Ulusal Bilim Olimpiyatları'na, fizik ve kimya dallarında katıldı. Öğrenciler, Akdeniz Bölgesi'nde birincilik, iki tane ikincilik ve üçüncülük dereceleri aldı. Fizik dalında Burç Fen ve Anadolu Lisesi öğrencilerinden Hakan Ünal birincilik, Vahap Emin Ağaoğulları ve Ömer Kaleağası 2 ikincilikle dereceye girdi. Kimya dalında ise İsmail Özen üçüncülüğü aldı.

Başarılarına bir yenisini daha ekleyen Özel Burç Okulu yöneticileri yaptıkları açıklamada, öğrencilerini gerek akademik gerekse sosyal, kültürel anlamda en iyi şekilde yetiştirdiklerini belirtti.

Burç Fen ve Anadolu Lisesi Proje Koordinatörü Bülent Yaman, öğrencilerinin gösterdikleri başarılardan dolayı gururlandıklarını ve başarılarına yenilerini de ekleyeceklerini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber